Mindenmás

Ismét lezárhatják a rakpartot Szegeden? Újabb árhullám érkezik a Tiszán

Legutóbb december 31-én zárták le a Huszár Mátyás rakpartot Szegeden, mert árhullám vonult végig a Tiszán. Nagyon úgy fest azonban, hogy ismét lezárásra kerülhet sor, hiszen ismét támad a Tisza. A Hydroinfo előrejelzése szerint a következő napokban elérheti az alsó rakpart szintjét a víz. A tetőzésre csütörtökön-pénteken számíthatunk.

A Tisza áradása miatt egyébként hétfőn reggel árvízvédelmi készültséget rendelt el a KÖTIVIZIG a folyó mentén Kiskörétől Dobáig, illetve Fegyvernekig terjedő védvonalszakaszon. Azt írják, hogy a Felső-Tiszán 60,4 mm, a Bodrogon 25,1 mm, a Szamos-Krasznán 23,7 mm, a Körösök részvízgyűjtőjén pedig 18,2 mm csapadékot mértek területi átlagban, ami árhullámot indított el a Tiszán.

555 CENTIMÉTER KÖRÜL TETŐZHET Az ÁRHULLÁM A TISZÁN

A Tisza szegedi szakaszán az elsőfokú készültség 650 centiméteres vízszint esetén lép életbe, a rakpartra 560 centiméternél lép ki a folyó, ezt közelítheti meg a napokban. Ma reggel egyébként 517 centiméteres vízszintet mértek Szegednél, az előrejelzések szerint pénteken 555 centiméteres vízállásra számítanak városunknál.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb