Közélet

Botka László: április elsejétől ingyenes lesz a tömegközlekedés a 14 év alattiaknak, 20 ezer forintra emelik a beiskolázási és a nyugdíjasok támogatását (frissítve)

Mint ahogy korábban megírtuk, szerda délután öt órától rendkívüli bejelentést tesz Botka László. A polgármester minden évben a Közéleti Kávéház nyitóestjén számol be az adott évre vonatkozó terveiről a városunkban. Erre kerül sor ma, Botka László a Városháza Díszterméből jelentkezik be, a közvetítés pedig nyomon követhető a polgármester közösségi oldalán. A közvetítést élőben közvetítjük, cikkünk folyamatosan frissül.

FRISSÍTVE: A KÖLTSÉGVETÉSRŐL

Botka László először Szeged város költségvetéséről szólt. Mint mondta, február 7-én ismerteti a száz legnagyobb adózó előtt a város költségvetését. Hozzátette, idén körülbelül húsz százalékkal kevesebb pénzt kap a város a központi forrásból.

FRISSÍTVE: SZOCIÁLIS ALAP MEGEMELÉSE 

A polgármester elmondta, minden egyes szociális támogatási forma összegét megemelik, melyet a következő, február16-ai közgyűlésen tár a polgármester a képviselők elé.

FRISSÍTVE: INGYENES TÖMEGKÖZLEKEDÉS A 14 ÉVEN ALATTIAKNAK, 20 EZER FORINTRA EMELIK A BEISKOLÁZÁSI ÉS NYUGDÍJASOK TÁMOGATÁSÁT IS

A polgármester bejelentette, április elsejétől ingyenes lesz teljes egészében a közösségi közlekedés a 14 év alattiaknak Szegeden, továbbá 20 ezer forintra emelik a beiskolázási és a nyugdíjasok támogatását. Mint a polgármester elárulta, ez összesen 220 millió forintos támogatást jelent éves szinten.

FRISSÍTVE: A SZÜLÉSI TÁMOGATÁST MEGDUPLÁZZÁK

Botka László arról is beszámolt, hogy a szülési támogatást március elsejétől a duplájára emelik, vagyis 25 ezer forintról 50 ezer forintra emelkedik az összeg.

FRISSÍTVE: A BYD-RŐL, NEM LESZ AKKUGYÁR SZEGEDEN, AHOGY VEGYIPARI TEVÉKENYSÉG SEM

Botka László a BYD-vel kapcsolatosan megerősítette, semmiféle akkumulátor gyár és vegyipari tevékenység Szegeden nem lesz. A polgármester hozzátette, a jövő iparága érkezik városunkba, ami óriási mérföldkő Szeged életében. Óriási versenyben voltunk, mert több ország szerette volna, ha hozzájuk megy az óriás vállalat, sőt több magyar város is szóba jött. Szeged mellett az autópálya közelsége, a szakmai és egyetemi intézményrendszer miatt esett a választásuk.

FRISSÍTVE: A FÖLDEKET AZ ÉV VÉGÉIG TELJES EGÉSZÉBEN ÁTADJÁK A BYD-NEK

Botka László arról is beszámolt, azt a 300 hektáros területet, ahol a BYD fog felépülni, már a Modern Városok program idején megállapodtak arról a kormánnyal, hogy iparterület lesz. A polgármester azt is leszögezte, semmilyen tranzitforgalom nem megy át Szegeden sem az építkezéskor, sem a gyár felépülését követően.

Botka László azt is elárulta, a földeket év végéig teljes egészében átadja Szeged a BYD-nek. A talajmunkák pedig már tavasszal elkezdődhetnek.

FRISSÍTVE: LESZNEK KÍNAI VENDÉGMUNKÁSOK

Botka László azt is elmondta, főként kezdetben nagy számmal lesznek kínai vendégmunkások, hiszen valakinek be kell majd tanítani a munkafolyamatokat a magyar, szegedi munkaerő számára. Mint mondta, a BYD a magyar munkaerőre alapozza a szegedi gyár működését.

FRISSÍTVE: A VÉDERDŐRŐL ÉS AZ EGYHÁZMEGYE ISKOLÁJÁRÓL

A polgármester arról is beszámolt, nem érti, hogy a Püspök úr iskoláját miért az erdő területén építik fel, hiszen pont mellette ott van egy három és fél hektáros teljesen üres állami terület. Hozzátette, mindent meg fognak tenni, ami lehetséges, hogy megakadályozzák a véderdő kiirtását, és azon a helyen az egyházmegye iskolájának felépítését, viszont a polgármester nem biztos benne, azt nem tudja megígérni, hogy ebben sikerrel fog járni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb