KikapcsVideo365

A Napfény Műteremben ünnepelte Szeged a Kultúra Napját. Ilyen volt a Faludy kultúrest

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint: Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag részeként és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát.

Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, valamint felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.

Szeged is így tett, ugyanis hétfőn este, Borovics Tamás és Poroszlay Kristóf teltház előtt lépett fel a Faludy kultúrest keretein belül a Napfényben. A Szeged365 természetesen nem maradhatott le az eseményről, ahol interjút is készítettünk a Szegedi Nemzeti Színház két nagyra becsült tagjával. 

Faludy György a huszadik századi magyar irodalom egyik „fenegyereke”, akinek ugyanakkor igazán kalandos élete volt, de a legújabb kutatások tükrében az is tény, hogy önmaga mítoszát építette évtizedeken keresztül. Borovicsnak és Poroszlaynak sikerült feleleveníteni az emlékeket, és megidézni a múlt szellemét, mikor Faludy sétabotját is megcsodálhatta a közönség. Rengeteg érzelmet zúdítottak a művészek a hétfő estére. De meséljenek erről ők maguk is, nézd meg a videót:

A szegediek élvezik a kultúrát, és igen be is engedik, ugyanúgy, ahogy a napfényt az életükbe A Napfény Műteremben hétről hétre exkluzív kulturális programokon vehetünk részt. Újra Borovics Tamással találkozhatunk egy fergeteges pénteken, hisz a borkóstoló visszatér egy magával ragadó előadás keretein belül. 

Ha lemaradtál a legutóbbi estről, és még nem láttad a videónkat, nézd meg most:

Hamarosan Borovics Tamás tart előadást a Napfény Műteremben. Ha még nem vetted meg a jegyed az eseményre, itt megteheted.


Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb