Mindenmás

Bordélyház lett a bérbe adandó ingatlanokból, felfüggesztett börtönbüntetést kapott a férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség arányosnak tartja annak az orosházi férfinak a büntetését, aki prostitúciós tevékenység folytatására adott bérbe ingatlanokat – tudtuk meg a Főügyészség csütörtöki sajtóközleményéből. Mint kiemelték, az ügyben a Gyulai Törvényszék járt el a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádirata alapján.

Az ítélet szerint az orosházi férfi a szülei tulajdonát képező cég alkalmazottjaként ingatlanok hasznosításával, bérbeadásával foglalkozott. Megismerkedett egy prostitúciót folytató, illetve ilyen tevékenység végzéséhez mások számára nőket megszerző nővel. A férfi ezt követően a nőnek több ingatlant is bérbe adott prostitúciós tevékenység folytatásához, majd két külföldi vendége számára a nő közbeiktatásával szerzett prostituáltakat.

FELFÜGGESZTETT BÖRTÖNBÜNTETÉSRE ÍTÉLTÉK

A beismerő vádlottat a Gyulai Törvényszék folytatólagosan elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette, 2 rendbeli kerítés bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette, továbbá vele szemben vagyonelkobzást rendelt el. Az ítélet ellen a vádlott és védője egyaránt enyhítésért fellebbezett.

AZ ÜGY A SZEGEDI ÍTÉLŐTÁBLÁRA KERÜLT

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a védelmi fellebbezéseket alaptalannak tartotta, a nem jogerős ítélet helybenhagyására tett indítványt. A főügyészség úgy ítélte meg, hogy az elsőfokú bíróság a megalapozott döntésében helyesen következtetett a férfi bűnösségére, a cselekményeit helytállóan minősítette, s a kiszabott büntetés megfelelően igazodik a terhére rótt bűncselekmények tárgyi súlyához és a bűnösségi körülményekhez. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb