Sport

“Minden versenyen érzem, hogy egyre jobb vagyok” – aranyérmes lett a Bocskai Emlékversenyen a szegedi versenyző, Nakota Veronika, a cél pedig az olimpia, vagyis Párizs

A 68. Bocskai István Nemzetközi Emlékverseny női döntőiben a legjobb magyar teljesítményt a korábban Ukrajnát képviselő, de most már a a Szeged Box Clubnál versenyző Nakota Veronika mutatta be. A Bocskai emlékversenyt követően a 75 kilós hölgy nemcsak a debreceni szereplését elemezte, de kihangsúlyozta a jövő heti Boxam torna fontosságát is a felkészülésben.

Nakota Veronika felnőtt magyar bajnoki címet szerzett decemberben, miután ukrán színekben kétszer nyerte meg az ifjúsági Európa-bajnokságot, valamint az ifi Vb-t is. A Bocskai emlékversenyen alaposan bebizonyította, hogy beleerősödött a 75 kilóba, miután a lengyelek egyik legjobbja, az Európa Játékok bronzérmes, és korábban ifjúsági olimpiai bajnok Elzbieta Wojcik ellen kiválóan bokszolva aranyérmes lett a Bocskai emlékversenyen – emlékeztet a Magyar Ökölvívó Szakszövetség a közösségi oldalán.

IRÁNY SPANYOLORSZÁG, ÉS AZ OLIMPIAI KVÓTA

Nakota Veronika a 2022-es ifjúsági világbajnokságon aranyérmes lett La Nucia kisvárosában, és a Boxam nemzetközi torna keretében most visszatérhet a spanyolországi helyszínre a következő héten.

„A felnőtt magyar bajnokságon a döntőben gyorsan sikerült győznöm, de nem pihentem túl sokat, utána azonnal megkezdtem a felkészülést a Bocskai emlékversenyre edzőimmel, Gál Lászlóval és Gál Konráddal. Komoly céljaink vannak erre az esztendőre, sikeres olimpiai kvalifikációs tornát szeretnénk letudni, hogy ott lehessek Párizsban. A Bocskai István nemzetközi emlékverseny számomra kiválóan sikerült, a döntőben a megfelelő stratégiát alkalmaztuk az edzőimmel. A döntős ellenfelem a tokiói olimpikon, a korábbi ifi olimpiai bajnok lengyel Elzbieta Wojcik volt, aki a legutóbb két Európa Játékokon is bronzérmet szerzett. Az első pillanattól kezdve a kezembe vettem az irányítást, ahogy megbeszéltük, mindhárom menetet megnyerve.

Minden versenyen érzem, hogy egyre jobb vagyok, és jó irányba haladunk. Jó volt hallani ezen a tornán a magyar, és az ukrán válogatott támogatását is, amelyet a lelátóról kaptam. Mindkét csapat támogat engem, amely külön öröm számomra. A következő esemény a spanyolországi Boxam torna lesz számomra, amelyet az Alicante régióban rendeznek meg január 30-a és február 4-e között. Számos ázsiai, és európai ország lesz a versenyen, amelyek vezető szerepet töltenek be a sportágban, így nagyon várom a megmérettetést” – nyilatkozta Nakota Veronika, aki szintén komoly skalpot szerzett a Bocskai emlékversenyen, akárcsak több magyar csapattársa.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb