Sport

Megvan az első francia játékosa az OTP Bank-PICK Szegednek, kétéves szerződést kötöttek a válogatott beállóval

2024 nyarától kétéves szerződést kötött az OTP Bank-PICK Szegeddel a francia válogatott beálló, Jérémy Toto – közölte szerkesztőségünkkel a csapat. Mint kiderült, míg a HBC Nantes bejelentette Matej Gaber érkezését, Toto pedig az első francia játékosa lesz a szegedi klubnak.

“2024. július 1-től az OTP Bank – PICK Szeged mezében szerepel tovább a francia beálló, Jérémy Toto. A 31 éves játékossal kétéves megállapodást írtunk alá. Rutinos játékost sikerült Szegedre csábítanunk, aki nagy nemzetközi tapasztalattal bír, így nagy erőssége lesz csapatunknak” – nyilatkozta Kiss Bence, cégvezető.

NEM ISMERETLEN A SZEGEDIEKNEK TOTO

Jérémy Toto 1992. május 15-én született Párizs egyik negyedében, Courbevoie-ben. A kékek szurkolótábora számára nem ismeretlen a beálló, hiszen a Vardar Szkopje és a HBC Nantes csapatával is járt már nálunk, mindkét együttessel a Bajnokok Ligájában szerepelt. A francia első osztályban az US Creteil Handball csapatában mutatkozott be, ezután a Saint-Raphael kézilabdázója lett. A 2020-2021-es idényben a lengyel Wisla Plock együtteséhez szerződött. Egy év múlva már Észak-Macedóniában, az említett Vardar csapatában szerepelt.

Szkopjéban két gólt szerzett a szegediek ellen, de nem tudta megakadályozni a győzelmüket, hiszen 30-27-re nyertek. A Vardar színeiben 48 gólt szerzett a BL-ben. 2022-ben visszatért Franciaországba, a HBC Nantes játékosa lett. Tavaly egy csoportban szerepelt a szegediekkel, a nantes-i meccsen (35-30 a franciáknak) 2 gólt dobott, a PICK Arénában lejátszott találkozón háromszor volt eredményes, a meccs végül 28-28-as végeredményt hozott. Ebben az idényben 33 gólt dobott a Bajnokok Ligájában. A nyári, Sélestat-ban lejátszott tornán is szerepelt az OTP Bank-PICK Szeged ellen, igaz, nem tudta megakadályozni, hogy megnyerjék a viadalt. Tavasszal pályára lépett a francia válogatott Európa-bajnoki selejtezős meccsein, azonban végül nem került be a gallok Eb-keretébe.

AZ ELSŐ FRANCA JÁTÉKOSA A KLUBNAK

“Nagyon örülök annak, hogy a következő szezonban Szegedre igazolok. Ez egy új kihívás és egy új lépés lesz karrieremben. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy én lehetek az első francia játékosa a klubnak. Alig várom már, hogy találkozhassak a szegedi szurkolókkal és pályára léphessek ebben a csodálatos Arénában. Pazar a létesítmény és minden körülmény, ezt megtapasztalhattam már, amikor jelenlegi csapatommal, a Nantes-tal itt szerepelhettem” – nyilatkozta Jérémy Toto. 

JÁTÉKOS CSERE: MATEJ GABER A NANTES CSAPATÁHOZ IGAZOLT

A két csapat szinte játékost cserélt egymással, a szegedi bejelentéssel egy időben vált hivatalossá, hogy Matej Gaber 2027-ig írt alá a Nantes csapatával. „Szép emlékeim vannak Franciaországból, korábban három évet játszottam az országban. A Nantes ma már Európa egyik legnagyobb klubja, kimagasló játékosok alkotják a csapatot, a szurkolók pedig minden meccsen megtöltik az arénát. Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy a következő szezontól a HBC Nantes mezét viselhetem” – vélekedett Gaber. Gaber 2016-ban érkezett Szegedre, háromszor ünnepelhetett magyar bajnoki címet (2018, 2021, 2022).

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb