Smart SzegedVideo365

Már épül a csapadékvíz tározó tó Szegeden: látványos videó készült a szegedi Science Park infrastrukturális fejlesztéséről (frissítve)

Átfogó infrastrukturális fejlesztést vitelez ki Szegeden a Colas Út Zrt. és a DÉLÚT Kft. a Science Park 82 hektáros területén. A projektben a közműveket alakítják ki, valamint a szükséges utakat, összesen 5384 méternyi aszfaltutat kiépítve.

A projekt ugyanakkor tartalmazza két csapadékvíz tározó tó építését is, mintegy 25 ezer köbméternyi földmunkával: a nemrég közzétett videón pedig az alábbi projektelembe tekinthetünk bele.

A szegedi Science Park a korábban létrehozott ELI ALPS lézeres kutatóközpont körül épül meg. Első létesítményét, a Szegedi Tudományegyetem Inkubátorházát 2022 januárjában adták át, ugyanakkor további épületek, többek közt látogató- és konferenciaközpont, valamint campus épület is létre jön a park területén – emlékeztet a Magyar Építők.

VÍZVEZETÉK, SZENNYVÍZVEZETÉK ÉS TÉRVILÁGÍTÁSI HÁLÓZAT ÉPÜL MOST

Mint kiemelték, a most zajló infrastrukturális projekt a kormány 9,5 milliárd forintos támogatásával kezdődött el: a közművesítés során többek közt 3,6 kilométernyi vízvezeték, 3,5 kilométernyi szennyvízvezeték, valamint térvilágítási hálózat épül ki.

Az, hogy a kivitelezést a Colas Út Zrt. és a DÉLÚT Kft. végzi már tavaly kiderült, a további tervek szerint pedig egy látogató- és konferenciaközpont, egy campus épület, valamint egy műszaki-technológiai és innovációs központ is épül a Science Park Szeged területén.

FRISSÍTVE: LÁTVÁNYOS FOTÓKON A FEJLESZTÉS

Az alábbiakban látványos drón felvételeken mutatjuk a Science Park infrastrukturális fejlesztését, melyeket Petrács Alex, azaz Axefly Vision készített. Köszönjük Axefly az elképesztő fotókat!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb