Sport

Irány a világbajnokság! Hamarosan Fábián Bettináért, Pádár Nikiért és remélhetőleg Olasz Annáért is szurkolhatunk, a szegediek készen állnak Dohára

A magaslati edzőtábor után a HAÁSZ SZUE válogatott úszói közül elsőként Olasz Anna kaphat szerepet Dohában, a világbajnokságon. A klasszis mellett Fábián Bettináért is szurkolhatunk, és természetesen a 2022-es Legszegedibb Sportolójáért, Pádár Nikolettért.

A szegedi Eb- és vb-ezüstérmes klasszisunk, Olasz Anna a Gellért Gábor vezette nyílt vízi válogatott tartalékjaként utazik Dohába. Aktuális formája alapján dől el, hogy Anna indul-e 5 kilométeren és/vagy váltóban, míg 10 kilométeren Fábián Bettina és Szimcsák Mira van benevezve.

PÁDÁR NIKI IS A RAJTHOZ ÁLL

Pádár Nikolettnek február 11-től 15-ig szurkolhatunk: egyéniben 100, 200 és 400 méter gyorsra is benevezték, illetve a 4×200 méteres gyorsváltóval is rajthoz áll. Kíváncsiak vagyunk, hogy beválik-e Nikinek az új felkészülés, hiszen első magaslati edzőtáborán van túl. Csúcsformát természetesen nem várhatunk a szegedi tehetségtől, hiszen szokatlan időpontban zajlik a vb, miközben a nyári olimpia van fókuszban. Kedvenc egyéni számában, 200 méter gyorson a fináléba jutást tűzte ki célként, illetve a váltóval is szeretne vb-döntőben úszni – emlékeztet a Szegedi Úszó Egylet.

Sós Csaba szövetségi kapitány egyébként egy kivétellel csak a már olimpiai A-szintet teljesített úszókat nevezte egyéniben a február 2. és 18. között Dohában sorra kerülő olimpiai kvalifikációs vizes világbajnokságra.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb