Sport

Hatalmasat küzdöttek a szegediek, de ez nem volt elég a győzelemhez, szombat este veszített az SZTE-Szedeák a KTE ellen

Szombat este a kezdeti szegedi lendület után végül átvette a vezetést Kecskemét és ezzel visszavágott az őszi vereségért az SZTE-Szedeáknak az újszegedi sportcsarnokban, ahol végre hazai pályán játszhatott a múlt héten érkezett légiós, Brendan Bailey is.

De’Quon Lake három pontjával indított a Szedeák, majd Ryan Woolridge szerzett gyorsan ötöt, így 10–4-re vezettek. Nem sokkal később, 15–10 után viszont egy nyolc-nullás futással már a vendégeknél volt az előny, a Szeged időkérését követően Bailey triplájával egalizáltak. A negyedet jól zárták, Zsíros trojkája, majd Balogh büntetői után négy ponttal vezettek.

AZ IDŐKÉRÉS MEGTÖRTE AZ FELSZÁLLÓ ÍVET

Karahodzsics közelijére Locke egy triplával válaszolt, így 29–24-re vezetett Szeged. Bognár, majd Locke volt ismét eredményes, ezzel pedig kilenc ponttal léptek meg a 12. percre, így 33–24-nél időt kért a Kecskemét.

A második negyeben Lukovics újabb pontjaival 45–45-nél már döntetlenre állt a két csapat, Locke középtávolijával volt újra előnyben Szeged. A kecskeméti időkérést követően Ivkovics dobott egy sarokhármast, amivel egyetlen ponttal a vendégek vezettek, 47–48.

A MÁSODIK FÉLIDŐ LÁTSZÓLAG JÓL INDULT AZ SZTE-SZEDEÁK SZEMPONTJÁBÓL

De’Quon Lake és Lukovics pontjaival kezdődött a második félidő, viszont a kecskemétiek légiósa három triplát is bedobott, ezzel pedig négy perc után hétpontos hátrányban volt a szegedi csapat, 55–62. Bailey büntetőivel egy tripla volt a különbség az utolsó percre fordulva, de 63–66-nál Bogues sem rontott a vonalról, 63–68. Locke tempójára Bogues válaszolt, így ötpontos hátrányból jöhetett az utolsó tíz perc, 65–70.

4 PONTTAL INDULT AZ UTOLSÓ NEGYED, MÉGSEM VETTE ÁT A VEZETÉST SZEGED

Bailey négy pontjával kezdődött az utolsó negyed, de nem sikerült átvenni a vezetést, mivel kimaradt Woolridge közelije. Lukovics tripláira azonban nem volt válasza Szegednek, a vendégek légiósa két újabb távolit is bedobott, amivel már 16 pontos hátrányban volt az Szedeák, 71–87.

Innen már nem volt visszaút, a Kecskemét végül 91–79-re nyert, így visszavágott az őszi mérkőzésért. Legközelebb jövő szombaton, a Szolnok otthonában lép pályára a szegedi csapat.

Forrás: szte-szedeak.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb