Mindenmás

Napi pakk: szeles idővel kezdjük a hetet, cserébe még néhány napig elérhető a Ágoston Béla dudakiállítása Szegeden

A hétfőt szeles, felhős idővel kezdjük Szegeden, viszont egész héten tavaszias időjárásunk lesz. Még mindig van lehetőségünk meglátogatni Ágoston Béla különleges dudakiállítását a Kövér Béla Bábszínházban, és Dr. Rokszin Richárd, a 2023-as év Legszegedibb Gyógyíta is a TV képernyőjéről köszön vissza ránk! Ez itt a hétindító napi pakk, tarts velünk ma is!

MAI NÉVNAPOSOK, ÉRDEKESSÉGEK

Boldog névnapot kívánunk minden Ágota, Ingrid, Abiáta, Adelaida, Adelheid, Agáta, Agrippina, Akilina, Alett, Alida, Elke, Eta, Etelka, Heidi, Izrael, Jáfet, Kájusz, Kolos, Kolozs, Léda, Modeszta és Modesztusz nevű olvasónknak.

  • 164 éve született meg Kner Izidor nyomdász, könyvkiadó, a művészi könytervezés és könyvnyomtatás úttörője.  A magyar nyomdászat, könyvkötészet kiemelkedő személyisége és kiadó.
  • 102 éve született meg Szepesi György, rádiós sportkommentátor, aki a londoni 6:3-at közvetítette. Eredeti nevén: Friedländer György. 1945-től dolgozott a Magyar Rádiónál. Londontól Londonig, azaz 1948-tól 2012-ig közvetített az olimpiákról, a labdarúgó-világbajnokságokon 1945-től 2010-ig dolgozott. Ő közvetítette 1953. november 25-i, az évszázad mérkőzése néven emlegetett magyar-angol 6:3-as meccset, amelyen a magyarok legyőzték az otthonában 90 éve veretlen Angliát. 1978-86-ig az MLSZ elnöke 1982-94-ig a FIFA vb-tagja 1995-ben megkapta a NOB Olimpiai Érdemrend ezüst fokozatát 1995-től a XIII. kerület díszpolgára 2004-ben Prima Primissima díjat kapott, 2005-től Budapest díszpolgára. A legendás Aranycsapat a tizenkettedik játékosának választotta.
Fotó: puskas.com
  • Charlie Chaplin 88 éve mutatta be utolsó némafilmjét, a “Modern idők”-et, amiben már hanghatások is szerepeltek. Ez a film Chaplin utolsó némafilmje volt, amiben már szerepelnek hanghatások (rádión keresztül zajló párbeszédek). A filmben csak egy alkalommal hallunk élő hangot, amikor a Csavargó – a film hőse – énekelni kezd.

SZELES, FELHŐS IDŐ VÁRHATÓ A HÉT ELSŐ NAPJÁN

A hőmérséklet ugyan 13-15 fok körül alakul napközben, de ha valaki fázós, akkor a szél miatt érdemes rétegesen öltözni.

ÁGOSTON BÉLA SZEGEDRE HOZTA KÜLÖNLEGES DUDÁIT

Már csak néhány napig látogatható A DUDA ÚJ RUHÁJA – Ágoston Béla különleges dudakiállítása a Kövér Béla Bábszínházban. Minden egyes dudának saját zenét írt Ágoston Béla, mely dallamok QR kód beolvasásával érhetőek el.

ROKSZIN RICHÁRD A TV-BEN

Ha valamit el lehet mondani, az az, hogy Dr. Rokszin Richárd nem unatkozik. Szegedi transzplantációs sebész, az év orvosa volt, a Konyhafőnökben is szerepelt, és ő lett a Legszegedibb Gyógyító is 2023-ban. Nagyon úgy fest, hogy a dokinak nem hagyott alább a kíváncsisága, hiszen a Szerencsekerékben is kipróbálta magát.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb