Szegedi ArcokVideo365

Szauna, jakuzzi, amerikai konyhás nappali és grillterasz – gyönyörű környezetben húz fel full extrás házakat a Szeged melletti Költözzma csapata, ráadásul mindezt környezetbarát módon

A Szeged melletti székhelyű KöltözzMa csapata bőven tett azért az elmúlt időben, hogy a SIP, vagyis “strukturált, szigetelt panel” kifejezést minél többen megismerjék. A srácok nem szeretnek kicsiben játszani, ezt pedig a hétvégén kezdődő legújabb projektjükkel is bizonyítják: 200 darab, egyenként átlagosan 70 négyzetméteres apartmanházat fognak megépíteni a forradalmian új, 100%-ban öko-tudatos MgO SiP panelből az osztrák-magyar határ mellett. A házban – mindamellett, hogy a falai tűz- és vízálló bevonattal lesznek ellátva – lesz amerikai konyha, szauna, kerti grill és sok minden más is.

A hétvégén elkísértük a Költözzma csapatát Zalalövőre, a festői Borostyán-tó partjára, ahol a deszki vállalkozás egy újabb giga-mega projektbe vágott bele: 200 darab, egyenként átlagosan 70 négyzetméteres apartmanházat fognak felhúzni a forradalmian új, 100%-ban öko-tudatos MgO SiP panelből, amely egyedülálló léptékű zöldberuházás nem csak Magyarországon, de még európai szinten is. A lélegzetelállító környezetben épülő apartmanházak megépítéséhez Praznovszky András, a Zalalövő Városfejlesztő és Beruházó Kft. ügyvezetője már egy jó ideje keresett egy olyan partnert, aki mindezt minimális ökológiai lábnyommal képes összehozni: elképesztően büszkék vagyunk, hogy mindezért egészen Szegedig kellet “jönnie”, hiszen végül az országban már több száz hasonló épületet pillanatok alatt összerakó KöltözzMa csapatára esett a választása.

SZINTE EGY GYERTYÁVAL IS BEFŰTHETŐ A HÁZ, NYÁRON PEDIG NEM KELL ANNYIRA HŰTENI

A jövőben turisztikai Airbnb-ként üzemelő apartmanok kétféle technológiával készülnek: az egyik a deszki csapattól már jól megszokott SIP-technológiás rendszeren belül is újnak számító, úgynevezett MDO-technika. Az eljárásnak köszönhetően – mindamellett, hogy elképesztően költséghatékony – a házak tűz- és vízállóak is lesznek. András nem viccelt, amikor erről mesélt nekünk, ugyanis a passzív-háznak is tekinthető apartmanokat az építési technológiának köszönhetően

  • télen akár egy gyertyával (!) is fel lehet fűteni
  • nyáron pedig nem kell olyan mértékben hűteni, mint a hagyományos épületeket

A másik technológia az úgynevezett CLT-fa épület, amiről a fentebb leírtak alapján talán nem árulunk el nagy titkot, ha elmondjuk: ezek is tűz és vízállóak lesznek, méghozzá egy nanotechnológiás szigetelőanyagnak köszönhetően. Az említett csodaszer a házak megfelelő szellőzését is megtartja majd.

BOMBABIZTOS TECHNOLÓGIÁVAL ÉPÜLT HÁZAK, FULLEXTRÁS BERENDEZÉSSEL ÉS MINDENFÉLE SZOLGÁLTATÁSSAL

Annyit már tudunk, hogy az apartmanok példátlanul biztonságosan lesznek, mondjuk, hogy mi várja majd a turistákat a falakon belül. A házakban – a teljesség igénye nélkül – lesz többek között

  • szauna
  • jakuzzi
  • de még amerika konyhás nappali is.

A házak megépítésével természetesen minden szállodai szolgáltatást is elérnek majd a Borostyán-tó partjára látogatók, lesz reggeli, ebéd és vacsora is, de még masszázsra és jógázásra is lesz lehetőség. Nem csak párokat várnak, legyen szó legénybúcsúról, haverokkal tett kirándulásról, esküvőről vagy céges buliról, mindenkit szeretettel várnak.

A forradalmian új megoldásokkal dolgozó, tetőszerkezeteket és grafitos MgO SIP paneles gyorsházakat egyaránt építő vállalkozást IDE kattintva találod meg, az oldalukon egy profi kalkulátort is találsz, ahol építkezés előtt pontosan ki tudod számolni, mennyi az annyi.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb