Szegedi Arcok

Zavargások és üzemanyaghiány övezi a szegedi Bamakosok útját, még az sem biztos, hogy kedden be tudnak lépni Szenegálba – így üzent Muráti Kamilló csapatkapitány nektek

A mai napon újabb üzenet futott be szerkesztőségünkbe a szegedi KAM Home Goes 2 Bamako csapatától, akik jelenleg a világ legnagyobb amatőr rallyján, a Budapest Bamako Rallyn szelik a veszélyekkel és izgalmakkal teli úton a kilométereket. Mint Muráti Kamilló csapatkapitánytól megtudtuk, jelenleg Mauritániában tart a csapat, s az eddig sem veszélytelen út újabb nehéz akadályokat gördít a kalandorok elé. A következő állomásuk ugyanis Szenegál, ahol éppen zavargások vannak, ezért leállították a mobilhálózatokat – a szakadozó internetelérés miatt Kamilló is csak hangüzenetet tudott küldeni nekünk – továbbhaladva pedig Guinea-ban üzemanyag problémákkal kell szembenézniük.

FEBRUÁR 2. ASSA-DAKHLA

Legutóbbi beszámolónkat ott hagytuk abba, hogy éppen Assa (Marokkó) felé tartott a szegedi KAM Home Goes 2 Bamako csapata. “1110 km-es 2 napos etap első napját egy kősivatagi bivaq-ban (rögtönzött tábor) kezdtük, ahová részben térképes, részben alsóbbrendű utakon kerültünk Assa mellé. Assa mellett volt a sziklás tábor, ahonnan reggel elindultunk Dakhla felé, és körülbelül félúton Layounne -ban megálltunk tusolni és pihenni egyet. Pár napig most megint nem lesz rá lehetőség” – írta Kamilló úti beszámolójában, melyhez fotókat is csatolt.

FEBRUÁR 3. AZ ÚT MÁSODIK FELE DAKHLA-BA

“Teveveszély”, jó társaság, sivatagi szállás, thermál fürdés slaggal – foglalta össze a nap eseményeit Kamilló. Mint hozzátette, ezen a napon elérték a ráktérítőt.

A csodás élmények után azonban három-négy órás ácsorgás következett Mauritánia határán. Ezen túljutva megkezdődött a kaland mauritániai része, ahol klasszikus szaharai autózás vár a kalandorokra. Aranyszínű homokdűnéken, puha homokos piszteken, és kiszáradt sóstavak medreiben, sok-sok teve között vezet az útjuk. Mint Kamilló írta, hétfő délutánig az első 200 kilométert tették meg a mauritániai határtól.

A NEHEZE MÉG CSAK MOST JÖN, POLITIKAI ZAVARGÁSOK TÖRTEK KI SZENEGÁLBAN

Az igazi megpróbáltatások azonban még csak most kezdődnek. Igazán nehéz szakasz vár a KAM Home Goes 2 Bamako csapatára. Mint ahogy Kamilló hétfői, szerkesztőségünknek küldött üzenetében elmondta, az eddig sem veszélytelen út újabb nehéz akadályokat gördít eléjük.

A következő állomásuk ugyanis Szenegál, ahol éppen zavargások vannak, ezért leállították a mobilhálózatokat. Az internetelérés már most Mauritániában szakadozik, így Kamilló is csak hangüzenetet tudott küldeni nekünk. Ráadásul, mint a csapatkapitány elmondta, még az sem biztos, hogy holnap be tudnak-e lépni Szenegálba, ahol a tüntetők és a rendőrök összecsaptak Dakarban, a fővárosban, miután Macky Sall elnök elnapolta a február 25-re kiírt választásokat. A problémáról a szenegáli kormány képviselői már szóltak a szervezőknek, akik még mindig egyeztetnek a váloztatásokról.

Mint Kamilló hozzátette, továbbhaladva sem lesz könnyű dolguk, Guinea-ban ugyanis üzemanyag problémákkal kell szembenézniük, így biztosan kemény kihívások elé néznek a srácok.

Hallgasd meg Kamilló üzenetét, amit egyenesen a Szeged365 Family-nek küldött Mauritániából:

AZ EDDIG MEGTETT ÚTRÓL KAMILLÓ BESZÁMOLÓIT ITT TUDOD VISSZAOLVASNI

Fotók: KAM Home Goes 2 Bamako FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb