Mindenmás

Napi pakk: sok-sok napsütést, és 16 fokot hoz a kedd Szegedre, Axl Rose születésnapján

Ma igazán méltóak leszünk a Napfény Városa címre, hiszen rengeteg napsütést tartogat a kedd! Kellemes, 16 fokos hőmérsékletet jósolnak, viszont a szélre még így is számítani kell. Ma van a magyar radarcsillagászat napja, és ezen a napon ünnepli születésnapját Axl Rose is! Reggelizz egy nagyot, és vágj bele a mai napba a Szeged365 híreivel, meghoztuk a Napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS A MAGYAR RADARCSILLAGÁSZAT NAPJA

Nagyon boldog névnapot kívánunk Nektek: Dorottya, Dóra, Amanda, Ámor, Dorka, Kasszandra, Korvin, Réka, Szamanta, Titusz és Tódor! Érdekességek:

  • ma van a magyar radarcsillagászat napja! Bay Zoltán és munkatársai 1946-os holdradarkísérletének emlékére, 2009. február 6-tól ünneplik. Bay Zoltán magyar fizikus és munkatársai 1946 januárjától, az Egyesült Izzólámpa és Villamossági Rt. laboratóriumában végeztek Hold-visszhang kísérleteket. A munka február 6-án hozott világraszóló eredményt. Azon a napon radarhullámokat küldtek a Holdra, és sikerült felfogniuk a visszaverődött jeleket. Ilyen módon Bay Zoltán az európai kontinensen elsőként Budapestről teremtett kapcsolatot a világűrrel.
  • 107 éve ezen a napon született Gábor Zsazsa, Golden Globe-díjas magyar származású amerikai színésznő,
  • 79 éve Bob Marley, jamaicai reggae zenész,
  • 62 éve pedig Axl Rose, a Guns N’ Roses együttes énekese.

FÁTYOLFELHŐK LEHETNEK, DE ALAPVETŐEN NAPSÜTÉSES LESZ A KEDD

Kedden már naposabb időre van kilátás, elsősorban fátyolfelhők szűrhetik csak a napfényt Szegeden. Említésre méltó csapadék sehol sem várható. A nyugati-délnyugati szél még sokfelé élénk, erős lesz. Folytatódik a kora tavaszi idő, a csúcshőmérséklet 12 és 17 fok között alakul városunkban.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb