Szegedi Arcok

“Amíg a szívem és a lábam visz előre, folytatom a jótékonysági futást” – félmillió forintot gyűjtött össze a szegedi pedagógus a súlyosan beteg kis Hannáért

Szegeden élnek a legjobb szívű emberek, ez már sokszor bebizonyosodott. Közéjük tartozik Gáll Tímea, szegedi pedagógusnő, aki nagy fába vágta a fejszéjét: kétszer 50, összesen 100 kilométert futott egy tündéri pici lány, Hanna gyógyulásáért. A jótékonysági futás lényege az volt, hogy bárki, aki segíteni szeretett volna a jó ügy érdekében, megvásárolhatta a kilométereket, az adományok pedig a kislány gyógyulását, fejlesztését segítik elő. A jótékonysági akció olyannyira sikeres volt, hogy végül félmillió forint gyűlt össze Hanna támogatására. A kezdeményezésről Gáll Tímeával beszélgettünk.

2023 JANUÁRJÁBAN SÚLYOS BETEGSÉGET DIAGNOSZTIZÁLTAK A KISLÁNYNÁL

2021 júniusában nagy boldogság költözött egy aldebrői család otthonába, megérkezett ugyanis kislányuk, Hanna. Pár nap után genetikai vizsgálatok sorozata következett, melyek során kiderült, a kislány Down-szindrómával született. Elindultak a fejlesztő terápiák, melyek segítségével ügyesen fejlődött a pici lány. 2023 januárjában azonban az élet újabb kihívás elé állította a családot. Egy kontroll vérvétel eredménye, majd az onko-haematológiai osztályon történő vizsgálatok mielodiszpláziás szindrómát –MDS– igazoltak. Ez a betegség a kóros vagy elégtelen csontvelői működéssel van összefüggésben.

HANNA CSONTVELŐÁTÜLTETÉSEN ESETT ÁT

Hannának idegen donoros csontvelőátültetést javasoltak, ami rövidebb várakozás után meg is valósult. Időközben egy új jövevény ismét bearanyozta a család életét, megszületett a kistestvér. Hanna mozgásfejlődése elmarad a kortársaitól: csak mászik, járni még nem tud. Jelenleg szigorú higiénés és étrendi feltételek mellett zajlanak mindennapjai. Azonban, ha ismét közösségbe mehet, újra elindulhatnak a fejlesztések.

TÍMEA RÉGI VÁGYA VOLT, HOGY ÖSSZEKÖSSE HOBBIJÁT A JÓTÉKONYSÁGGAL

A kislány története nagyon megérintette a szegedi pedagógust, Gáll Tímeát, akinek mindennapjait a mozgás szeretete hatja át, elsősorban hosszabb távokon szokta kipróbálni magát. Mint Tímea elárulta, már régi vágya volt, hogy hobbiját összekösse egy jótékonysági kezdeményezéssel, s egy olyan célt támogasson, ahol igazán nagy szükség van rá. Így amikor az interneten keresztül megismerkedett a debreceni származású Péterrel, aki már évtizedek óta jótékonysági futásokat végez, a segítségével Tímea is elindult ezen az úton. Általa találkozott Hanna családjával és az őket segítő Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvánnyal.

KÖZEL FÉLMILLIÓ FORINT JÖTT ÖSSZE HANNA GYÓGYULÁSÁÉRT

Tímea végül azt vállalta, hogy kétszer lefutja az 50 kilométeres ultramaratoni távot, összesen 100 kilométert. A kilométereket pedig bárki, aki szeretett volna segíteni a kislányon, 2500 forintért megvásárolhatta. A kihívás első 50 kilométerét a jótékony pedagógus decemberben futotta le, míg a második 50 kilométert idén januárban teljesítette.

Az akció pedig olyannyira sikeres volt, hogy összesen félmillió forint folyt be Hanna terápiájának, fejlesztésének támogatására.

TÍMEA ELŐTTE MÉG SOSEM FUTOTTA LE AZ ULTRAMARATONT

Mindeközben Tímea is alaposan próbára tette magát, hiszen korábban volt szerencséje már maratoni távokat futni, de az ultramaraton számára is egy új, nagy kihívás volt, amit végül sikeresen teljesített. Mint elárulta, a futások saját szervezésben zajlottak, egyedül futott, a megtett kilométereket pedig egy futó applikációban rögzítette.

AMEDDIG A SZÍVE ÉS LÁBA VISZI ELŐRE, FOLYTATJA A JÓTÉKONYSÁGI FUTÁST

Tímea azt is elárulta, személyesen még nem volt szerencséje Hannával és a családjával találkozni, de már nagyon várja az örömteli alkalmat. Sőt, a pedagógus azt vallja, ameddig a szíve és a lába viszi előre, folytatja a jótékonysági futást, szeretne még a jövőben másokon is segíteni.

A FUTÁS UGYAN LEZÁRULT, A KAMPÁNY HANNA GYÓGYULÁSÁÉRT AZONBAN DÜBÖRÖG TOVÁBB

“Nagyon boldog vagyok és egyúttal nagyon hálás is mindenkinek! Úgy látom, hogy sok embert sikerült elérni a kezdeményezéssel” – árulta el Tímea. Mint kihangsúlyozta, a jótékonysági futással a kampány nem zárult le, az alábbi számlaszámon keresztül továbbra is bárkinek, aki teheti, lehetősége van a kis Hanna gyógyulásának támogatására.

Bővebb infókat Tímea jótékonysági futásáról ITT találsz.

A kis Hanna teljes történetét pedig IDE kattintva ismerheted meg.

A fotókat köszönjük Gáll Tímeának!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb