Szegedi Arcok

„Bubi! Bóbita! Gyere hát!” – már szinte az egész országban keresik a Hódmezővásárhelyről eltűnt belga juhászkutyát

Már több mint 800 tagot számlál az a Facebook-csoport, amely Bubi, a belga juhászkutya megtalálásában próbál segítséget nyújtani az aggódó gazdiknak. Bubi még január elején tűnt el Hódmezővásárhely közelében, Körtvélyesnél, de gazdái úgy gondolják, hogy eltűnése helyétől akár 100 kilométerre is elcsatangolhatott, ugyanis Bubi nagy távolságokat tud megtenni rövid idő alatt is. A megtalálónak 300 ezer forintos jutalmat ajánlottak fel, írta meg a Sokszínűvidék.

Bobo – de mindenki csak Bubinak hívja – egy örökbefogadott belga juhászkutya, akiért családja mindent megtesz, hogy hazakerüljön.

Bubi január elsején délután, terepbiciklizés közben veszett el, amikor Hódmezővásárhely közelében, Körtvélyesnél járt gazdáival. A kutyának egy tölgyerdőnél veszett nyoma. Eltűnésekor hámot viselt.

DRÓNNAL, HŐKAMERÁKKAL ÉS KERESŐKUTYÁKKAL PRÓBÁLNAK BUBI NYOMÁRA BUKKANNI

“Utoljára a Bodzási út és a Gátőrház közötti területen láttuk. Eltűnése óta pedig rengeteg bejelentést kaptunk, azonban sajnos nem készült kép, ami egyértelműsítette volna, hogy valóban Bubit látták. Voltak persze olyan különleges esetek, amikor hámmal láttak egy kutyát, ezeknek helyét bejelöltük egy térképen, hogy lássuk a feltételezett haladási útvonalat. Hiába raktuk azonban ki kedvenc dolgait és ételét, minden próbálkozás hiábavaló volt eddig. Eltűnésének helyét a mai napig keresőkutyákkal, drónnal, quadokkal, terepjárókkal és gyalogosan járjuk. Éjszaka egy hőkamera is a segítségünkre van” – mondta el Bubi gazdája, Varga Zita.

BUBI VÉGTELENÜL BARÁTSÁGOS KUTYA EMBERREL, ÁLLATTAL EGYARÁNT

“Bubi különleges ismertetőjeleket visel: vörös, aranybarna teste, hosszú lábai, fekete pofája, fekete hegyes füle, és kiállása nem egy elhanyagolt kutya képét mutatta. Ez azonban már megváltozhatott, mostanra a hegyes, fekete fülek, a fekete pofija, és vékony dereka és hosszabb lábai azok, ami alapján ráismerhetnek. Bubi egyébként egy végtelenül barátságos kutya, emberekkel főként nagy a bizalma. Mindenkit szívesen üdvözöl, odabújik egy kis simogatásért, akár gyerekekhez is, de más állatokkal, kutyákkal is barátsággal van” – írta le gazdája a kutyát.

ELTŰNÉSÉNEK HELYÉTŐL 100 KILOMÉTERES KÖRBEN LEHET

Zita úgy gondolja, a kutya eltűnésének helyétől egy 100 kilométeres körben lehet, azonban sajnos az sem kizárt, hogy átment a határon. Bubi oltásokkal, chippel rendelkezik, regisztrált neve a Bobo, de csak Bubinak vagy Bóbitának szokták szólítani.

Zita kéri, ha valaki hasonló kutyát lát kedvesen próbálja magához hívni a következő szavakkal: „Bubi! Bóbita! Gyere hát!” Ha lehetőség van rá, készítsenek róla egy fotót, és hívják a +36-20/231-9240 vagy a +36-30/604-8851 számot. Minden bejelentést komolyan vesznek.

A HDR KÖZÖSSÉG IS BECSATLAKOZOTT A KERESÉSBE

A Hard Dog Race, vagyis a kutyás akadálypályás futóverseny tagjai is becsatlakoztak Bubi keresésébe. Erről közösségi oldalukon adtak hírt:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb