SportVideo365

Az izgalom fokozódik, bő három hét és kezdődik a kvalifikációs verseny a Szeged Box Club bajnokai számára: a cél a párizsi olimpia

Az izgalom fokozódik: ma elindultak a Szeged Box Club versenyzői, Nakota Veronika, ifjúsági világ – és Európa bajnok ökölvívó és Gémes Levente, ifjúsági világbajnoki ezüstérmes ökölvívó a tatai olimpiai edzőtáborba, hiszen három és fél hét múlva indul a kavilifikációs verseny Olaszországban. A szegedi bajnokok nagyban gondolkodnak, mint beszélgetésünk során elmondták, ez csak egy újabb állomás számukra, hiszen a céljuk nem más, mint a párizsi olimpia!

A CÉL AZ OLIMPIAI ARANYÉREM

Mint Gémes Levente elmondta, azt vallja, hogy ebben a kvalifikációs versenyt megelőző időszakban már nem kell és nem is szabad új dolgokat belevinni a bunyóba, arra kell törekedni, hogy a saját stílusát, technikáját erősítse, csiszolja még tökéletesebbé. “Nagyon jól érzem magam, nagyon várom, ugyanakkor izgulok is. Bízom abban, hogy sikerülni fog kvalifikációt szerezni, hiszen nem ez a cél, hanem az olimpiai dobogó és az olimpiai aranyérem. Ez tényleg csak egy állomás, egy lépcsőfok lenne, viszont ezt is meg kell lépnünk” – mondta el Gémes Levente. A fiatal ökölvívó tavaly nyerte meg az első felnőtt magyar bajnokságát, ezt megelőzően az ifjúsági korcsoportban tarolta le a mezőnyt: 2022-ben a világbajnokságon ezüstérmet szerzett, 2021-ben pedig EB bronzérmes lett.

“ÚGY ÉRZEM, JÓ IRÁNYBA HALADUNK”

Nakota Veronika hasonlóan bizakodóan tekint a jövőre, mint elmondta, nagyon jó formában érzi magát. “Úgy érzem, jó irányba haladunk, bízom az edzőimben és abban, hogy a kemény munkánk kifizetődik, meglesz a gyümölcse és sikerül a kvalifikáció. Nagyon izgatott vagyok emiatt, hamarosan meglátjuk!” – árulta el Nakota Veronika. A fiatal ökölvívó tehetség Ukrajnából, Kharkivból érkezett Szegedre, hogy itt új életet kezdjen. Mint ahogy elmondta számunkra, ez nem volt egyszerű, hiszen teljesen a nulláról kellett újra felépítenie életét, amit a háború szétdúlt. Szerencsére, a tehetséges ökölvívót rögtön felkarolta a Szeged Box Club, s azóta sorra hozza haza városunkba az érmeket. Nakota Veronika felnőtt magyar bajnoki címet szerzett decemberben, miután ukrán színekben kétszer nyerte meg az ifjúsági Európa-bajnokságot, valamint az ifi Vb-t is.

MINDEN AZÉRT TÖRTÉNIK, HOGY AZ OLIMPIÁN EL TUDJUK ÉRNI AZ ÁLMAINKAT

Mindkettő bajnok rendkívül elszánt, s ahogy Veronika elmondta, az a szó, hogy feladni nem szerepel a szótárában: “Bízom magamban, a kemény munkában és semmiképpen nem fogom feladni. Mindenkinek megvan az erőssége, gyengesége, tudom, hogy miben vagyok erős. Mégpedig abban, hogy nagyot tudok ütni. Senki nem tud nálam erősebbet, most már az a feladatom, hogy ezt bebizonyítsam és megmutassam mindenkinek” – mondta el Veronika.

Levente hasonlóan gondol a jövőre. “A párizsi olimpiára készülünk. Úgy gondolom, hogy minden ezért volt és minden ezért történik, hogy ott jól sikerüljenek a dolgaink és el tudjuk érni az álmainkat” – árulta el Levente.

Operatőr: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb