Sport

Újabb szegedi siker: elődöntős Kónya Zsófiáék kvartettje a rövidpályás gyorskorcsolya vk-n

Elődöntőbe jutott a férfi és a női váltó is a rövidpályás gyorskorcsolyázók drezdai világkupaversenyének pénteki napján. A Bontovics Balázs, Csizmadia Márk, Jászapati Péter, Tiborcz Dániel összeállítású staféta 5000 méteren az olasz négyes mögött másodikként ért célba a negyeddöntős futamában a kínaiakat, a törököket és a németeket megelőzve, míg a szegedi Kónya Zsófia mellett Bácskai Sára Lucát, Somogyi Barbarát és Sziliczei-Német Rebekát a soraiban tudó kvartett 3000 méteren az olaszok és a hollandok mögött harmadikként az időeredményének köszönhetően lépett a legjobb nyolc közé.

A VEGYES VÁLTÓBAN NEM JÖTT ÖSSZE A TOVÁBBJUTÁS

A 2000 méteres vegyes váltóban viszont nem jött össze a továbbjutás, mert Csizmadia, Jászapáti, Kónya és Sziliczei-Német a kínai és kanadai csapattól nem sokkal elmaradva harmadik lett az ukránok előtt.

KÓNYA ZSÓFIA EGYÉNIBEN NEGYEDDÖNTŐS

Egyéniben három magyar versenyző négy számban vette sikerrel a pénteki selejtezőket. Legjobban a vegyes váltóval olimpiai bronzérmes Kónya Zsófia szerepelt, aki 500 és 1000 méteren is negyeddöntőbe jutott. A leghosszabb, 1500 méteres távon a szám Eb-bronzérmese, Sziliczei-Német került az elődöntőbe. A férfiaknál egyedül Bontovics Balázs vette sikerrel a kétfordulós kvalifikációt 1000 méteren. A kiesettek még a reményfutamokban javíthatnak.

Szombaton 1000 és 1500 méteren rendezik a végcsatározásokat, illetve a váltók elődöntőire kerül sor, míg vasárnap 500 és 1000 méteren küzdenek a legjobbak, valamint a staféták fináléival zárul majd a program.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb