SportVideo365

“A fő célom, hogy méltó módon megőrizzem édesapám nevét” – exkluzív interjú az ifjúsági világbajnok ukrán ökölvívóval, aki a háború borzalmai után a Szeged Box Clubban lelt új családra

Veronika Nakota, ifjúsági világ – és Európa bajnok ökölvívónak az ukrajnai háború borzalmai miatt kellett elhagynia hazáját. A fiatal lány Szegeden lelt új otthonra, s mondhatni új családra is, hiszen a Szeged Box Club fogadta be őt, s támogatja céljai elérésében. Most például az U22-es Európa bajnokságra készülnek gőzerővel, melyre a montenegrói Budva városában kerül sor november 10 és 19 között. Kameránkkal bepillantottunk a fiatal tehetség edzésébe, ahol Veronika mesélt nekünk motivációjáról és családjáról is.

HINNEM KELL ABBAN, HOGY MINDEN JÓRA FORDUL

Veronika Ukrajnából, Kharkivból érkezett Szegedre, hogy itt új életet kezdjen. Mint ahogy elmondta számunkra ez nem volt egyszerű, hiszen teljesen a nulláról kellett újra felépítenie életét, amit a háború szétdúlt. Szerencsére, a tehetséges ökölvívót rögtön felkarolta a Szeged Box Club, Veronika úgy érzi, közöttük új családra lelt. “Ez a sport tett teljesen azzá a karakterré, aki ma vagyok. Tudom, ha valami rossz történik, akkor sincs minden veszve, és hinnem kell abban, hogy minden jóra fordul. Minden kihívás, amivel szembe találom magam nem olyan nehéz, mert boxoló vagyok és tudom, hogyan birkózzak meg velük ” – mondta el Veronika.

A FŐ CÉLOM, HOGY MÉLTÓ MÓDON MEGŐRIZZEM ÉDESAPÁM NEVÉT

A fiatal lány jelenleg egy szegedi kollégiumban él, Szaplonczay Miklós, görög katolikus pap segítségével sikerült ott otthonra lelnie. Veronika azt is elmesélte, már a háború kitörése előtt is voltak kemény időszakok az életében. Tizenöt éves korában veszítette el édesapját, aki rákban hunyt el. Mint elárulta, ekkor tanulta meg, hogyan oldja meg a problémáit egyes egyedül. “A fő célom, hogy méltó módon megőrizzem édesapám nevét” – árulta el a sportoló.

Pillants be te is kameránk segítségével Veronika edzésébe, aki már gőzerővel készül az U22-es Európa bajnokságra, s hallgasd meg a fiatal ifjúsági világ – és Európa bajnok ökölvívó történetét:

S, ha érdekel a box világa, a Szeged Box Club-ot Kazinczy u. 6-8 szám alatt találod, de további infókat edzésekről, versenyekről IDE kattintva is olvashatsz.

Operatőr: Galyas Richárd

Riporter: Pipicz Dávid

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb