Sport

Egységben az erő: 2026-ig velünk marad a spanyol válogatott jobbátlövő, szerződést hosszabbított az OTP Bank-Pick Szeged

Spanyol válogatott játékosával, Imanol Garciandiával hosszabbított szerződést az OTP Bank-Pick Szeged. Mint megtudtuk, Garciandia 2026. június 30-ig marad a jelen állás szerint Szegeden.

“Fontos meccsek várnak a csapatunkra, de eközben már a jövő évi keret kialakítása is zajlik. Eddig már több új játékosról és szerződéshosszabbításról tudtam beszámolni, itt egy újabb. Imanol Garciandiával klubunk meghosszabbította a megállapodást, spanyol játékosunk 2026. június 30-ig velünk marad” – nyilatkozta Kiss Bence cégvezető.

2021 ÓTA ERŐSÍTI A SZEGEDIEK CSAPATÁT

Imandol Garciandia 2021 nyarán igazolt Szegedre. A magyar bajnokságban és a kupában 76 meccset játszott kék mezben, és összesen 233 gólt szerzett. A Bajnokok Ligájában a házi góllistán a 15. helyen áll, jelenleg 135 találatnál jár. A jobbátlövő tagja a spanyol nemzeti együttesnek, szerepelt a németországi Európa-bajnokságon, ahol a három csoportmeccsen 17 gólt jegyzett. A 28 éves játékos az idei BL-szezonban 31 gólt szerzett, a magyar bajnokságban negyvenszer talált a kapuba.

“Nagy örömmel írtam alá a szerződésem, mert szeretek Szegeden játszani, itt élni. A klub és ami körülveszi a városban a kézilabdát, az varázslatos. Nehéz szavakba önteni a gondolataimat, de ilyen hely, ilyen csapat nem sok van Európában. Büszkeség magamra ölteni az OTP Bank-PICK Szeged mezét. Fantasztikus a szurkolótáborunk, minden sportoló álma, hogy ilyen közönség előtt játszhasson, nekem pedig ez megvalósult, amiért nagyon hálás vagyok” – nyilatkozta Imanol Garciandia. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb