Mindenmás

Meghalt az ország (és Szeged) Márta nénije

90 éves korában meghalt az ország (és kicsit Szeged) Márta nénije, Geszti Péter édesanyja, Imre Márta. Péntek este a közösségi oldalán tudatta a tavaly Szegedi Szabadtéri Játékokon rendező művész, hogy elveszítette az édesanyját.

„Szomorú szívvel írom le, hogy Márti, Mártuska, Márta, Mama, Márta néni néven szólított édesanyám váratlanul befejezte földi pályafutását. Nehéz és küzdelmes élete volt, de nagy adománya, a humorérzéke az út végén sem hagyta cserben, és az élet iránti rajongás akkor sem halkult el benne, amikor már nem élhetett teljes életet. Segítette őt a tudat, hogy nem csak a családja szerette, de tízezrek zárták szívükbe távolról, láthatatlanul”

– írta Geszti Péter, majd hozzátette:

“Tudom, hogy nem halunk meg addig, amíg emlékeznek ránk, és tudják a nevünket. Biztos vagyok benne, hogy a Mama még hosszú évtizedekig él majd sokunk emlékezetében.”

Geszti édesanyja Márta néniként húsz éven keresztül rendszeresen szerepelt Bochkor Gábor és Boros Lajos reggeli műsorában, az egész ország ismerte, kedvelte jellegzetes aranyköpéseit, gondolatait.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb