GasztroVideo365

Berobbant a február kedvence a Napfény Műteremben! Mutatjuk, hogyan készül a csirkés burrito!

Bokáig taposunk már a februárban, és szerintünk pont ez az az időszak, amikor a legjobban esnek a klasszikus streetfood-ok. A Napfény Műterem étlapján feltűnt, hogy a srácok készítenek burrito-kat és gondoltuk, meglessük, milyen a csirkés burrito Szeged kulturális Mekkájában.

Fiatalok, idősek, kicsik és nagyok, lányok és fiúk, egytől egyig odavannak a tortilláért. De vizsgáljuk meg a kultikus étel igazi eredetét. A burrito szó jelentése „kis szamár”. A régi időkben a szamár hátára úgy pakolták fel a holmikat, hogy textilbe tekerték azokat ugyanúgy, mint ahogyan a burritóba beletekerik a töltelékeket. Egy utcai árus nevezte el így, mert mindig szamárháton hozta-vitte a húsos ételt. Ez tipikus mexikói étel, vajon hogyan simul bele a Napfény Műterem környezetébe, azt lessük meg a videón:

A szegediek körében a tortilla népszerűsége nem véletlen: többféle ízben és formában láthatták már, sokáig eláll, zsírszegény és változatosan felhasználható, nem mellesleg a mélyhűtést is jól tűri. A számlájára írandó még, hogy gyorsan és egyszerűen lehet szuperízletes fogásokat készíteni belőle. Ja és még egy nagyon fontos tulajdonsága van, hogy sosem elég belőle.

Ha nektek is összefutott már a nyál a szátokban, akkor irány a Napfény Műterem és kóstoljátok meg a csirkés burrito-t. Ha kedvetek tartja, írjátok meg nekünk, hogy ízlett nektek ez a különleges street food. Ha pedig kulturális programokra vágytok, irány a Napfény Műterem Facebook oldala, ahol folyamatosan frissülő programokkal várnak titeket! Foglaljatok ti is asztalt és élvezzétek a mennyei ételeket! 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb