Mindenmás

Napi pakk: élénk szél és 13 fok lesz Szegeden, ma van a farsang utolsó napja

A reggelünk még felhős lehet, majd délutánra már huzamosabb időre kisüt a nap Szegeden. Viszont a szél nem tágít, a nap második felében élénk lökésekre számíthatunk a városban. A jó hírünk az, hogy ma már kedd van, halad a hét, szóval készíts egy kiadós rántottát, és kísérd a Szeged365 legfrissebb infóival!

NÉVNAPOSOK ÉS HOBO SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Ella, Linda, Gergely, Gerő, Jordán, Katalin, Katica, Katinka, Kató, Leila, Lejla és Levente nevű Szeged365 olvasónak! Érdekességek mára:

  • ma van Húshagyó kedd, a farsang utolsó napja. Elterjedt szokás a telet jelképező szalmabábu elpusztítása, elégetése vagy vízbe fojtása. Nálunk egyes vidékeken a bábu neve kisze, kice. A mulatságok és a böjti időszak találkozásának jellegzetes népi játéka Konc vajda és Cibere vajda, a farsang és a böjt tréfás háborúsága volt. 
  • Sőt, ma van a palacsinta világnapja is. Húshagyó kedd napján tartják. Palacsinta receptet, vagyis lapos, kerek sült tészta receptet már a XV. századból fennmaradt szakácskönyvben is találhatunk. A hajtogatás vagy feltekerés hagyománya egyidős a receptekkel. 
  • Mindezek mellett 79 ezen a napon született Földes László (Hobo), Kossuth-díjas zenész, író, színész (Kopasz kutya),
  • 50 éve pedig Robbie Williams angol énekes.

SZELES, MAJD NAPOS IDŐJÁRÁS SZEGEDEN

Kedden kezdetben még több felhő az égen, szórványosan előfordulhat kisebb eső és zápor is, majd délután inkább a napsütésé lesz a főszerep. Az északi-északnyugati szél sokfelé élénk, erős lesz. Hajnalban 5-6, kora délután pedig 11-13 fokot mérhetünk Szegeden.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb