Közélet

Megszólalt a bicskei gyermekotthon volt igazgató-helyettese, aki kegyelmet kapott: “Sajnálom, hogy Novák Katalinnak le kellett mondania”

Megszólalt K. Endre, aki kegyelmet kapott Novák Katalintól. Azt mondta, sajnálja, hogy Novák Katalinnak le kellett mondania. A bicskei gyermekotthon volt igazgató-helyettese mindent cáfol és meghurcolt áldozatnak tartja magát.

Nyilatkozott a Blikknek K. Endre, a bicskei gyermekotthon volt igazgató-helyettese, akit azért ítéltek el, mert megpróbálta eltussolni a pedofil igazgató tetteit, de végül kegyelmet kapott Novák Katalin köztársasági elnöktől. Az ügybe nemcsak Novák, hanem Varga Judit, volt igazságügyi miniszter is belebukott, és hamarosan Balog Zoltán református püspöknek is magyarázkodnia kell.

MEGHURCOLT ÁLDOZAT

A lap már az interjú bevezetőben kiemeli, hogy azt K. Endre kifejezett kérésére szerkesztetlen változatban közlik, és szerkesztőségük nem azonosul az általa elmondottakkal. A férfi ebben a jogerős ítélet ellenére ártatlanságát bizonygatta, és azt állította, ő csak egy meghurcolt áldozat. Hozzátette, nem tudott arról, hogy a gyermekotthont vezető V. János szexuálisan bántalmazhatott, zaklatott gyerekeket. Szavai szerint együttérez az áldozatokkal és megerősítette, hogy ő írta azt a Facebookra kitett levelet, melyben arról írt, hogy a volt igazgató mellett egy másik nevelő is molesztált gyermekeket, akit ő buktatott le.

„Cáfolom, hogy bármilyen hamis vallomást is én írtam volna a gyerekek helyett, vagy hogy erőszakkal, zsarolással akartam ezek aláírására kényszeríteni egy fiatalkorú neveltet” – tette hozzá k. Endre, aki azt azonban nem árulta el, hogy akkor ki íratott ilyen vallomásokat a gyerekekkel. A férfi egyben „nagyon sajnálja”, hogy a kegyelmi döntés miatt a köztársasági elnöknek és a volt igazságügyi miniszternek is le kellett mondania, ő pedig elgondolkozott rajta, hogy visszaköltözik Erdélybe – szemlézi a HVG.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb