Sport

Hatalmas büszkeség: Pádár Niki élete első felnőtt világbajnoki fináléján hatodik lett 200 méter gyorson Dohában

Hatalmas szegedi büszkeség! Pádár Nikolett, a HAÁSZ SZUE 17 éves tehetsége, a 2022-es év Legszegedibb Sportoló díjasa, hatodik helyen végzett 200 méteres gyorsúszásban szerdán a dohai vizes világbajnokságon.

EZ VOLT ÉLETE ELSŐ FELNŐTT VILÁGBAJNOKI FINÁLÉJA

A 17 esztendős szegedi úszó a hetedik legjobb idővel, 1:57.13 perccel várta élete első felnőtt világbajnoki fináléját, amivel ráadásul megszakította a magyar női versenyzők rossz sorozatát, ugyanis múlt nyáron Fukuokában senki sem úszott döntőt közülük.

ELKÉPESZTŐEN ERŐS MEZŐNYBEN ÚSZOTT NIKI

A finálé mezőnye elképesztően erős volt, Pádár Niki mellett csak a cseh és a brazil riválisa nem rendelkezett olimpiai vagy világbajnoki aranyéremmel. A szegedi versenyző – aki jövőre már az Egyesült Államokban, a legendás Michael Phelps korábbi, valamint a 200 méter háton világbajnok Kós Hubert jelenlegi edzőjével, Bob Bowmannal dolgozik – 50 méternél hatodik, 100-nál ötödik, 150-nél megint hatodik volt és ebben a pozícióban is csapott a célba 1:56.89 perccel.

“NAGYON BOLDOG VAGYOK”

“Nagyon boldog vagyok, elképesztő öröm számomra, hogy ott tudtam lenni a döntőben, mivel számomra ez egy teljesen új szint. Nagyon fájt ez az úszás, de próbáltam belőle a legtöbbet kihozni, mindent kiadtam magamból, az pedig már csak plusz, hogy a világ hatodik legjobbja vagyok” – nyilatkozott az MTI-nek Pádár Niki.

Pádár Niki Fukuokában kilencedik volt, azaz éppen lemaradt a döntőről. Most a hongkongi Siobhan Bernadette Haughey győzött 1:54.89-cel.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb