Sport

Ez az! Pádár Niki világbajnoki döntős Dohában!

Ez az, győzelem! A női 200 méter gyors világbajnoki elődöntőinek legfiatalabb úszójaként fináléba jutott Pádár Nikolett a dohai úszó-világbajnokságon, tudatta a hírt kedd este közösségi oldalán a Szegedi Úszó Egylet.

Az MTI beszámolója szerint a kedd esti program két magyarja közül a 17 éves Pádár volt érdekelt, aki a délelőtti előfutamból a harmadik legjobb eredménnyel (1:57.40 perc) jutott tovább és elmondása szerint sok maradt az úszásában, így bízni lehetett abban, hogy döntőbe kerül. A szegedi tehetség este a második futamban kapott helyett és gyakorlatilag a rajttól jó tempóban úszva harcban volt a futamgyőzelemért. Aztán az utolsó hosszon egy picit lassulni látszott és végül a nagyon szoros befutóban a negyedik helyen érintette a falat, 1:57.13 perces ideje pedig összesítésben a hetedik legjobb volt a mezőnyben, így készülhet a szerda esti fináléra.

A KEMÉNY MUNKA GYÜMÖLCSE

Mint a Szegedi Úszó Egylet írta, a HAÁSZ SZUE 17 éves tehetsége 1:57.13-as eredménnyel, holtversenyben a hetedik legjobb idővel harcolta ki a továbbjutást. A tavalyi vb-n mindössze 6 századmásodperc hiányzott a fináléhoz, de most összejött, a kitartó és kemény munka meghozta gyümölcsét Niki számára.

Szerdán 17:17-kor kezdődik a világbajnoki döntő, szurkoljunk együtt Nikinek!

MÁRTON RICHÁRD IS DÖNTŐT ÚSZHAT

Szerdán Márton Richárd is döntőt úszhat Dohában, neki azonban a szerencsére is szüksége volt ezúttal a nyolc közé kerülésre. A táv Európa-bajnoki ezüstérmese ugyanis az első futamban jó kezdés után – féltávnál még az élen tempózott – az utolsó 50 méteren elfáradt és 1:56.04 perccel az ötödik lett. Mindez azt jelentette, hogy a második futamban csak hárman előzhették meg, ám végül négyen is jobbat úsztak nála. Percekig úgy tűnt, Márton nélkül rendezik majd a döntőt, ám a videóelemzők – hosszas vizsgálódás végén – végül kizárták a futamgyőztes lengyel Krzysztof Chmielewskit, ami a 24 éves magyarnak kedvezett.

Forrás: MTI/Szegedi Úszó Egylet FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb