Kikapcs

Szeged a kultúra városa: pénteken ingyenes koncert lesz a Délvidék Házban, Ács János Olaszországból érkezik Szegedre

Egy izgalmas zenei csemege közeleg Újszeged szívébe: Maestro Ács János, a nemzetközi hírű karmester és zongoraművész egy különleges, ingyenes koncertet ad február 16-án. Az est fénypontja az “Újjászületés” című opera- és oratóriumest lesz, amelyben két tehetséges fiatal énekművész is közreműködik, ígérve egy felejthetetlen zenei élményt minden résztvevő számára.

Az esemény helyszíne az Újszegedi Délvidék Ház, amely tökéletes hátteret biztosít ehhez az egyedülálló előadáshoz. A koncert 17 órakor kezdődik, de fontos kiemelni, hogy a részvételhez előzetes regisztráció is van, így biztos lesz ülőhelyed a rendezvényen. Ez egy kiváló alkalom arra, hogy a zene szerelmesei közelebb kerüljenek a klasszikus művekhez egy igazán exkluzív környezetben.

Ács János, aki nem csak hazánkban, de Milánóban is otthon van, az opera nagymestere, aki már a Trianon Múzeum nagyköveteként is bizonyította, hogy igaz szívű, érző lelkű művész ember. A program részletesen:

  1. Felix Mendelssohn Bartholdy: Paulus Oratórium – „Gott, sei mir gnadig” (Pál monológja)
  2. Giuseppe Verdi: La forza del destino / A végzet hatalma – „Pace, pace, mio Dio” (Leonóra imája)
  3. GIUSEPPE VERDI: A végzet hatalma – Intermezzo
  4. Vincenzo Bellini: I Puritani / A Puritánok” – Ah, per sempre io ti perdei” (Riccardo áriája)
  5. Giuseppe Verdi: Otelló „Ave Maria” (Dezdemóna imája)
  6. Ruggero Leoncavallo: I Pagliacci / Bajazzók – Intermezzo
  7. Ruggero Leoncavallo: Bajazzók –- Nedda es Silvio duettje
  8. Pietro Mascagni: Cavalleria rusticana / Parasztbecsület – Intermezzo
  9. Kodály Zoltán: A csitári hegyek alatt
  10. Kodály Zoltán: Jézus és a gyerekek
  11. Erkel Ferenc: Bánk bán ” Hazám, hazám, te mindenem!”

A szervezők hangsúlyozzák: a helyek száma korlátozott, ezért aki részt szeretne venni ezen a különleges estén, annak jelentkeznie érdemes a megadott online platformon keresztül: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfxGctX1YlTia13_PDr-xofa5LCgKusP_8JuNlvT4xsvQFNaw/viewform 

Ne feledjétek, ez az esemény nem csak egy koncert, hanem egy kulturális ünnep, ahol a zene ereje keresztül a közösség is újjászülethet. Tegyetek szert egy felejthetetlen élményre, és foglaljátok le helyeteket időben, hogy részesei lehessetek Maestro Ács János varázslatos zenei világának. Az eseményen a Szeged365 kamerája is ott lesz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb