Sport

A nyolcadik helyen végzett Pádár Nikiék 4×200 méteres gyorsváltója a dohai úszó vb-n

A HAÁSZ SZUE 17 éves tehetsége, a 2022-es év Legszegedibb Sportoló díjasa, Pádár Nikolett, valamint Ábrahám Lilla Minna, Molnár Dóra, Késely Ajna összeállítású 4×200 méteres női gyorsváltó a nyolcadik helyen végzett a dohai úszó-világbajnokság csütörtöki döntőjében.

A négyes a délelőtti előfutamból 7:57.46 perccel az ötödik idővel került a fináléba – ekkor vált biztossá, hogy az egység, még a fukuokai vb-n elért hetedik helyével biztosan ott lesz a párizsi olimpián -, a döntőre a sorrend megváltozott, az egyéniben hatodik Pádár Nikolett befejezőből első emberré lépett elő.

A 17 éves szegedi versenyző 1:57.06-tal kezdett, nem sokkal maradt el a 200 méter gyors döntőjében elért idejétől (1:56.89) és a harmadik helyen váltott. A vele egykorú Ábrahám már a hetedik helyen tudott csak “cserélni” az ugyancsak tinédzser Molnár Dórával, negyedikként pedig Késely Ajna váltott, az utolsó helyen. A csapat legrutinosabb tagja nem tudott javítani, így nyolcadikkén csapott célba, 7:56.58 perces idővel.    

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb