Közélet

Volt egy kis nézeteltérés a pénzügyi bizottság ülésén Újszentivánon, a rendőröket is kihívták a helyszínre

“A rendőrség úton van” – írta Binszki Olivér képviselő a közösségi oldalára, miután botrányosra sikeredett a pénzügyi bizottság ülése Újszentivánon.

Mint kiderült, az ülés már az első napirendi pontnál elakadt, amikor a település 2023-as költségvetését kezdték el tárgyalni. Binszki Olivér képviselőtől megtudtuk, hogy már hétfőn elküldte az illetékeseknek, hogy milyen kérdéseket fog feltenni az ülésen a költségvetéssel kapcsolatban, ám érdemben egyikre sem válaszoltak neki.

Ezek után felhívták a korább pénzügyi vezetőt is – aki december 31-ig volt hivatalban -, ám mivel alkalmatlan volt a hívás időpontja, és felkészülni sem volt ideje, így ő sem tudott válaszokat adni a feltett kérdésekre. A képviselőtől azt is megtudtuk, hogy végül kialakult egy vita arról, hogy hogy lehet-e felvételt készíteni az adott ülésről, vagy nem, így a helyszínen felvételt készítő személy mobiltelefonját először elvették, majd a mikrofont kivitték, végül pedig kabátot dobtak a kamerára többször is.

Mindeközben a bizottsági elnök a nyílt ülésből zártat akart csinálni, viszont erről senki sem szavazott, és a költségvetést amúgy sem lehet zárt ülésen tárgyalni – emelte ki szerkesztőségünknek a képviselő. Végül kihívták a rendőröket, a rendőr parancsnok kiérkezése után viszont tisztázásra kerültek az ellentmondások.

NEM TÖRTÉNT SZABÁLYSÉRTÉS

A képviselő szerint a rendőrök megállapították, hogy kamerázni lehet, és hangfelvételt készíteni is. “Nem történt sem szabálysértés, sem bűncselekmény. Zárt bizottsági ülést sem lehet elrendelni a költségvetés tárgyalására” – emelte ki Binszki Olivér, majd hozzátette, hogy ezután a másfél-két órás közjáték után folytatódott a nyílt bizottsági ülés, majd a testületi ülés következett.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb