Kikapcs

Visszatérnek a rendszeres palotaséták a REÖK-be: Szeged egyik legszebb épületének, a szecesszió világhírű ékkövének rejtett szépségeit ismerhetjük meg

Visszatér a palotaséta a REÖK állandó programjainak listájára. Havonta egy-egy alkalommal felnőttek és gyermekek is megismerkedhetnek a szecessziós épület történetével, jeles lakóival és rejtett szépségeivel. Sőt, az első, február 24-i sétákra már regisztrálhatnak az érdeklődők a [email protected] címen.

Ismét rendszeres palotasétákkal várja az érdeklődőket a szegedi REÖK. A koronavírus-járvány szülte korlátozások vetettek véget egy időre a népszerű programsorozatnak; az intézmény azonban februártól közkívánatra visszahozza állandó rendezvényeinek sorába a szegediek és turisták körében egyaránt kedvelt sétákat.

MINDEN HÓNAP EGYIK SZOMBATJÁN KÉT PALOTASÉTÁVAL VÁRJÁK AZ ÉRDEKLŐDŐKET

Minden hónap egyik szombatján két palotaséta-lehetőségen vehetnek részt, akik szívesen töltenék Szeged egyik legszebb épületének, a szecesszió világhírű ékkövének megismerésével a délelőttöt.

  • 10 órától mindig a legkisebbeket és családjukat várja a REÖK: a Fedezd fel a Reök-palotát! – vezetések alkalmával játékos formában kalauzolják végig a látogatókat a neves Reök-család egykori otthonán. Szülői kísérettel így a kisgyermekek is felfedezhetik a több, mint százesztendős épület titkait, és a szecesszió ifjú mestereivé válhassanak.
  • A 11 órai, Virágzó öREÖKség címet viselő, felnőtteknek szóló sétákon a látogatók bebocsátást nyerhetnek az épület máskor nem látogatható részeire is. Megismerhetik az itt élt család tagjainak sorsát a palota történetén keresztül, mely ma már a kortárs képzőművészet helyi fellegvára, és számos érdekességet is megtudhatnak Magyar Ede építész remekművéről. A 117. évébe lépő palota épülete kívülről is csodálatot vált ki az arra járókból; a részletes és színes információkkal, izgalmas anekdotákkal szolgáló idegenvezetések résztvevői azonban egész friss szemmel tekinthetnek majd az impozáns, kétszintes REÖK-re, új ismeretekkel gazdagodva kacsinthatnak össze az épület homlokzatát díszítő figurákkal.

AZ ELSŐ SÉTÁRA JÖVŐ HÉT SZOMBATON KERÜL SOR

Az újrainduló programsorozat első alkalmára február 24-én kerül sor. A REÖK munkatársai 10 órától várják a gyermekeket, családokat, 11 órától pedig a felnőtt vezetés résztvevőit. A februári sétákon túl már az idei év egész tavaszi időszakára jelentkezhetnek a palotával közelebbi ismeretséget kötni kívánók:

  • márciusban 16-án,
  • áprilisban 20-án,
  • májusban pedig 18-án 10 és 11 órakor indulnak a palotaséták.

Forrás: Reök-palota

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb