Közélet

Meglepetések napja: Orbán azonnali hatállyal felmentett két helyettes államtitkárt, de lemondott tisztségeiről Bús Balázs, az NKA alelnöke is

Meglepetésekkel indult a nap, ugyanis két helyettes államtitkárt is azonnali hatállyal felmentettek – derült ki a legfrissebb megjelent Magyar Közlönyből. Mindezek mellett lemondott tisztségeiről Bús Balázs, az NKA alelnöke is.

Az Orbán Viktor által jegyzett miniszterelnöki határozat szerint Kovács Zita földügyekért felelős helyettes államtitkár más fontos megbízatására tekintettel távozik a posztjáról, rajta kívül az építésügyi minisztérium gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkárának, Zandler Katalinnak is mennie kell.

BÚS BALÁZS LEMONDOTT TISZTSÉGEIRŐL

A fentiek mellett Bús Balázs, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöke, valamint a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő főigazgatója Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszternél mindkét tisztségének megszüntetését kezdeményezte. A csütörtök reggeli közlemény szerint Bús Balázs azért kezdeményezte mindkét tisztségének megszüntetését, mert az önkormányzati választáson polgármesterjelöltként indul. Csák János miniszter elfogadta a kezdeményezést. A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöki teendőit Závogyán Magdolna, a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára látja el – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium Sajtó- és Kommunikációs Főosztálya.

Forrás: HVG, MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb