Szegedi ArcokVideo365

A Hazajáró csapata Szegedre látogatott: filmvetítéssel egybekötött közönségtalálkozón meséltek útjaikról a Délvidék Házban


A Hazajáró, a közszolgálati tévé turisztikai-honismereti magazinműsor-sorozat csapata hétről-hétre bakancsot húz, és nekiindul, hogy keresztül-kasul bebarangolja a Kárpát-medence varázslatos tájait és megismerje hazánk természeti- és kulturális értékeit, történelmi emlékeit és az ott élő emberek mindennapjait. Csütörtökön, a műsor szerkesztője, Kenyeres Oszkár és szereplője, Jakab Sándor látogatott el az Újszegedi Délvidék Házba, ahol egy kötetlen beszélgetés, majd egy filmvetítés keretében engedtek bepillantást a műsor készítésének kulisszatitkaiba.

MEGANNYI MAGYAR EMLÉKET, MAGYARSÁGUNKHOZ KÖTŐDŐ HELYET BEMUTATTAK MÁR

Mint Kenyeres Oszkártól és Jakab Sándortól beszélgetésünk során megtudtuk, a forgatások során bejárták már Erdély, a Felvidék, Kárpátalja, Délvidék, Muravidék, Őrvidék és Belső-Magyarország csodálatos és változatos tájait, hol gyalog, hol szekérrel, kerékpárral vagy kenuval haladtak vándorútjuk során. A Kárpátok fenséges gerinceitől, várromokon, apró fatemplomokon és véráztatta harcmezőkön át, patinás városokig, megannyi magyar emlék kísérte és fogja még követni a Hazajáró soha véget nem érő útját.

EDDIG 365 FILMET KÉSZÍTETT A CSAPAT

Az est során a Hazajáró immár 13 éves munkáját, misszióját ismerhették meg az érdeklődők. A műsor, mely 2011 óta van adásban a közmédiában, ez alatt az idő alatt 365 filmmel büszkélkedhet, amelyből körülbelül 20 készült a mai Szerbia területén, 10 Szlavóniában, 4-5 a Temesközben. Az Újszegedi Délvidék Házban egy kötetlen beszélgetésre invitálták az érdeklődő szegedieket, majd azt követően egy általuk választott, Délvidéken forgatott epizód vetítésével kedveskedtek az egybegyűlteknek.

Nézd meg videónkat, melyben az alkotók meséltek kalandos útjaikról, s arról, mit jelent számukra ez a csodálatos utazás, melyben a magyarság értékeit mutatják be, derítik fel szerte a világban:

Operatőr: Lénárt Ferenc

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb