Közélet

Navracsics Tibor szerint Novák Katalin azért mondott le, mert nem tudta elmondani, mennyire bánja, hogy kegyelmet adott K. Endrének

„Én úgy gondolom, hogy ő végül azért mondott le vagy azért került olyan helyzetbe, amikor az egyetlen kivezető utat a lemondásban látta, hogy hozott egy olyan döntést, amely tévedés. Tehát amikor a döntést hozta, rosszul ítélte meg a helyzetet, és ezt, hogy bánja, hogy tévedett, nem tudta elmondani a nyilvánosságnak” – mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a KeljFelJancsi podcastban.

Szerinte Novák nem technikai értelemben nem tudta elmondani, hanem „lelkileg nem tudta rávenni magát”. „Magyarországon a demokrácia dolgozik, hát nézzük meg, hogy milyen következményekkel jár egy ilyen ügy. Ez a kádári szocializmusban elképzelhetetlen lett volna” – mondta a műsorban Navracsics, aki szerint Balog Zoltánban is megy a vívódás.

VÉLETLENNEK TARTJA, HOGY AZ Ő NÉPSZERŰSÉGÉT IS LEKEZDTÉK MÉRNI

Véletlennek tartja, hogy az elnöki castingban az ő népszerűségét is elkezdték mérni Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Merkely Béla és Maróth Miklós mellett. Abban sem biztos, hogy a mérés összefüggésben van a jelöléssel. Egyébként Navracsics egy fórumon Martonyi Jánost javasolta új köztársasági elnöknek.

Novák Katalin szombaton délután jelentette be lemondását, miután tavaly áprilisban kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének. A kényszerítésért elítélt K. Endre a pedofil igazgató tettét akarta eltussolni egy hamis vallomás aláíratásával. Novák bejelentése után a kegyelmi kérvényt felterjesztő Varga Judit volt igazságügyi miniszter is távozott a közéletből.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb