Mindenmás

Elképesztő ereje van ezen fiatalok szavának! Eddig 126 millió forint gyűlt össze, mely kezdetét a pénteki tüntetés jelentette

Vasárnap reggel tíz óráig 126 millió forint gyűlt össze, pedig csupán egy szakellátásból kikerült fiatal tartós lakhatásának megoldása volt a cél. Már az eredetileg kitűzött 25 millió forint több, mint ötszöröse gyűlt össze a bantottak.hu közlései szerint.

Vasárnap délelőtt tíz óráig 126 millió forint folyt be abban az adománygyűjtési akcióban, amely a péntek esti hozzávetőlegesen 50.000 embert megmozgató tüntetésen indult el.

ELKÉPESZTŐ EREJE VAN EZEN FIATALOK SZAVÁNAK

A tartalomkészítők által szervezett, a gyerekek és bántalmazott, molesztált áldozatok védelmében megtartott demonstráció résztvevői készpénzben 17 millió forintot adtak össze. Az eseményen a szervezők bejelentették, hogy az Utcáról Lakásba Egyesülettel közösen pénzügyi alapot is létrehoztak, amelynek eredeti célja az volt, hogy egy szakellátásból kikerült fiatal tartós lakhatását biztosítsák. Ehhez 25 millió forintot szerettek volna összegyűjteni, de a megadott számlaszámra azóta már 109 millió forint érkezett – írja a HVG.

MI KÉSZTETTE ŐKET A MEGMOZDULÁSRA?

“Oldalaktól függetlenül fontosnak tartjuk, hogy civil emberként felemeljük a hangunkat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében. Elkeseredettek vagyunk” – indokolják összefogásukat.

“És ha ez nem lenne elég kiábrándító, az is kiderült, hogy a pápalátogatás ürügyén szabadon engedtek egy embert, aki aktív segítője volt egy gyermekbántalmazó erőszaktevőnek. Elnöki kegyelemmel szabadult, erkölcsi bizonyítványt kap, bármikor újra gyerekek közelében dolgozhat” – ez lehetett a végső kiváltó oka annak, hogy civilként úgy döntöttek egységet alkotva segítenek intézményben nevelkedett fiataloknak.

Péntek este a Hősök terén hozzávetőlegesen 50.000 ember gyűlt össze békés tüntetés keretében, hogy támogassa az ügyüket.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!


Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb