Kikapcs

Olyan szinergiák szabadultak fel, amelyek elvarázsolták a Délvidék Ház vendégeit: Maestro Ács János koncertjén jártunk (videó)

Elképesztő hangulat volt ezen az estén: Maestro Ács János világhírű karmester, aki a három tenor – José Carreras, Plácido Domingo és Luciano Pavarotti – állandó karmestere, Olaszország elismert művésze, már a Trianon Múzeum első nagykövete is, szó szerint megkönnyeztette a közönségét. Természetesen külön szeretnénk kiemelni az est két elképesztő tehetségét, akik Kárpátaljáról érkeztek Szegedre: Kuczmog Klaudia (szoprán) és Antoni Norbert (bariton).

Egyre több alkalommal tudunk írni Szeged legújabb kulturális közösségi helyéről, a Délvidék Házról. Itt nyitott meg Szeged legújabb mozija, ahol minden pénteken és szombaton izgalmas filmeket vetítenek, és innen jelentkeztünk be legutóbb Laár András estéjéről is, ahol ugyancsak teltház várta a Szegedre látogató kiváló művészt.

A Kárpátia Borbár nedűi mindig elkápráztatják a Délvidék Házba látogató szegedieket. Borovics Tamás, a Legszegedibb Művész 2022-es díj nyertese is itt mutatta be elsőként különleges, művészi borkóstolóját, természetesen akkor is ott voltunk:

Most pedig nagyon büszkék vagyunk, hogy a péntek esti produkció után egyből tudtunk exkluzív beszélgetni Maestro Ács Jánossal a Délvidék Házban:

Az opera- és oratórium est programja a következő volt:

  1. Felix Mendelssohn Bartholdy: Paulus Oratórium – „Gott, sei mir gnadig” (Pál monológja)
  2. Giuseppe Verdi: La forza del destino / A végzet hatalma – „Pace, pace, mio Dio” (Leonóra imája)
  3. GIUSEPPE VERDI: A végzet hatalma – Intermezzo
  4. Vincenzo Bellini: I Puritani / A Puritánok” – Ah, per sempre io ti perdei” (Riccardo áriája)
  5. Giuseppe Verdi: Otelló „Ave Maria” (Dezdemóna imája)
  6. Ruggero Leoncavallo: I Pagliacci / Bajazzók – Intermezzo
  7. Ruggero Leoncavallo: Bajazzók –- Nedda es Silvio duettje
  8. Pietro Mascagni: Cavalleria rusticana / Parasztbecsület – Intermezzo
  9. Kodály Zoltán: A csitári hegyek alatt
  10. Kodály Zoltán: Jézus és a gyerekek
  11. Erkel Ferenc: Bánk bán ” Hazám, hazám, te mindenem!”

Legközelebb Kautzky Armand érkezik a Délvidék Házba, ahol az ismert művész, szinkron és műsorvezető kedvenc filmjét nézhetjük meg mi szegediek, előtte és utána pedig interaktív beszélgetés lesz a Kautzky Armand-al. ITT VAN MINDEN RÉSZLET, és itt TUDSZ JEGYET VENNI IS AZ ESEMÉNYRE.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb