Mindenmás

Csúnya válóper vetett véget az aranyéletnek: 260 milliót akart elcsalni az ötöslottó szegedi nyertese, aki eltitkolta felesége elől, mennyi pénz van meg még a nyereményből

2016 novemberében páratlan szerencse ért egy szegedi házaspárt: telitalálatot értek el az ötöslottón. Életük mesébe illően alakult ezt követően, egészen addig, míg a feleség be nem adta a válópert. A bírósági procedúra során kiderült, a férj 260 milliót a nyereményből megpróbált az asszony elől eltitkolni, írta meg a Ripost.

Nem várt öröm ért egy szegedi házaspárt 2016 novemberében: megnyerték ugyanis az ötöslottó főnyereményét. A férj nyolc különböző számlára kérte a közös nyereményt. A nagyjából 900 millió nem sokkal később landolt is a számlákon. Ebből a következő évben autókat és több házat is vettek. De csupán alig egy évig örülhettek a közös, gondtalan életnek. 2017-ben a feleség ki akart lépni a közös kötelékből és beadta a válópert.

AZT MONDTA A FÉRFI, MÁR CSAK 300 MILLIÓ MARADT A NYEREMÉNYBŐL, VALÓJÁBAN MÉG 800 MILLIÓVAL RENDELKEZETT

A bírósági procedúra során a férj azt mondta, a mintegy 900 millióból már csak 300 millió maradt, ennek felét pedig odaadja az asszonynak, ha a nő eláll minden egyéb követelésétől. A válóper során derült ki, hogy valójában 800 millió van még a gigantikus nyereményből. Az asszony azért csak a tárgyaláson jött rá az igazságra, mert mind a nyolc számla felett volt férje rendelkezett, a rajtuk elhelyezett összegről pedig azt mondott, amit csak akart.

BÜNTETŐPER IS INDULT A FÉRJ ELLEN

A válóper közben így egy büntetőper is indult a férje ellen. Az eljárás hat éven át tartott. Első fokon a férj ártatlannak bizonyult, másodfokon két év letöltendőt kapott. Harmadfokon, 2022 novemberében pedig két év felfüggesztettre ítélték. A csalás mértékét 260 millióban állapította meg a bíróság. Azért nem kellett végül a férjnek börtönbe vonulnia, mert még a jogerős ítélet előtt, írásban kötelezettséget vállalt a volt házastársának járó 410 millió kifizetésére. Ebből 150 milliót önként átadott volna, így jön ki az eltitkolni kívánt, bűnös 260 millió.

A büntetés jogkövetkezményei alól a férj 2024 novemberében mentesül majd. 

EZEK VOLTAK A NYERŐ SZÁMOK

A Szerencsejáték Zrt. archívumából kiderül, a szelvény 2016. november 11-én nyert, egyedüli telitalálatosként. A nyeremény pontos összege: 892 millió 375 ezer 285 forint volt.

A szerencsét hozó számok pedig a következőek: 33, 43, 58, 60, 77.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: ripost.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb