Sport

Nagy Péter nyolcadik lett összetettben a szófiai súlyemelő EB-n

Nagy Péter, a 2023-as év Legszegedibb Sportolója, a nyolcadik helyen végzett összetettben a szófiai súlyemelő Európa-bajnokság keddi, utolsó versenynapján a plusz 109 kilogrammos kategóriában, tudtuk meg a szegedi súlyemelőtől. Mint hozzátette, ez volt a 15. felnőtt EB, melyen indult.

A TIZEDIK HELYEN ZÁRT AZ “A” CSOPORTTAL EGYÜTT 17 FŐT SZÁMLÁLÓ TELJES MEZŐNYBEN

A 38 éves szegedi emelő a kontinensviadal honlapja szerint a nyolcfős B csoport tagjaként szakításban a 160 kiló teljesítését követően 165-ön rontott, viszont harmadikra a 167 kilogrammal sikerrel elbánt, ezzel a fogásnemi sorrendben – az A csoporttal együtt 17 főt számláló teljes mezőnyben – a tizedik helyen zárt.

ÖSSZETETTBEN 374 KILOGRAMMAL NYOLCADIK LETT

Lökésben a 212 kg már sok volt neki, előtte viszont a 201 után a 207 kiló is sikerült, így ebben a fogásnemben – miután a legjobb kilencet felvonultató “A” csoportban egy francia és egy cseh kiesett, a világcsúcstartó, olimpiai, világ- és Európa-bajnok georgiai Lasa Talahadze pedig visszalépett a versenytől – hetedikként végzett, míg összetettben 374 kilogrammal nyolcadik lett.

THAIFÖLDÖN MÉG SZEREZHET KVÓTÁT

Ami tény: Nagy Péter a 374 kilogrammal hét kilóval elmaradt tavalyi legjobbjától, így nem tudott előbbre lépni az olimpiai kvalifikációs rangsorban. A javításra még egy lehetőség kínálkozik: a március 31. és április 11. közötti thaiföldi világkupán, a kvalifikációs sorozat utolsó állomásán kell olyan összetett eredményt elérnie, amely párizsi ötkarikás kvótát érhet. Nagy Péter egyedüli magyar súlyemelőként vett részt az utóbbi három olimpián, 2012-ben Londonban, 2016-ban Rio de Janeiróban és 2021-ben Tokióban.

Forrás: Nagy Péter/MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb