Szegedi Arcok

Szegediek a világ körül: “a külhoniak szinte ki vannak éhezve a magyar zenére” – a szegedi Kovács Andy bűvölte el hangjával a Sarasotai Magyar Fesztivál közönségét Floridában

A külhoni magyarok ki vannak éhezve a hazai zenére, a magyar slágerekre, kezdte beszámolóját Kovács Andy szegedi énekesnő, akinek tavaly októberben nagy álma vált valóra azzal, hogy október 21. és 22. között felléphetett a Sarasotai Magyar Fesztiválon, Floridában. Élményeiről, pályafutásáról a szegedi énekesnőt kérdeztük.

Kovács Andy neve ismerősen csenghet valamennyi szegedi számára, hiszen bársonyos, tiszta hangjával már számtalanszor elbűvölt bennünket városunk különböző rendezvényein, mint például a Borfesztivál, a Bortér színpadán, vagy éppen, amikor megunhatatlan slágereivel új színt hozott a majálisi banzáj forgatagába. Andy-t jól ismerhetik onnan is a szegediek, hogy sokáig Zoltán Erikával dolgozott együtt, ő vezette városunkban 1997 és 2006 között az Erica C Dance School -t.

ANDY MEGFORDULT MÁR AZ ORSZÁG NEVES BÁRJAIBAN ÉS A VILÁG SZÁMOS ORSZÁGÁBAN

Andy szerelme a tánc és a zene iránt már kislányként kezdődött, amikor még csak álmodozott arról, hogy a színpadon bűvölje el közönségét. Az álomból azután szép lassan valóság lett: Andy az érettségit követően 1987-től bárénekesként lépett fel az ország neves bárjaiban, Szegedtől kezdve, Kecskeméten át, egészen Sopronig, de a nagyvilágban is többször lehetősége nyílt megmutatni tehetségét: így fellépett már többek között Izraelben, Olaszországban, Svájcban, vagy éppen Belgiumban is.

VILÁGSLÁGEREK HAMISÍTHATATLAN KOVÁCS ANDY STÍLUSBAN

Andy sokoldalúságát mutatja, hogy dalait nem csupán magyar nyelven adja elő, Izraelben például héberül, illetve arabul énekelt, de angolul és spanyolul is elhozza közönsége számára a nagy világslágereket. A szegedi énekesnő ugyanis az ismert és népszerű dallamokat dolgozza át, önti saját köntösbe, például Madonnától, Dua Lipától, vagy Charlie-tól és Kovács Katitól, a Neoton Famíliától, s adja elő hamisíthatatlan Kovács Andy stílusban. De felcsendül előadásában Korda Gyuri bácsiék Reptér című örökzöldje is, sőt, az énekesnő repertoárjában még operett slágerekkel is találkozhat a klasszikus zene iránt rajongó közönség.

AMIKOR EGY ÁLOM VALÓRA VÁLIK

Tavaly pedig Andy nagy álma vált valóra: lehetőséget kapott a hagyományszerűen októberben megrendezett Sarasotai Magyar Fesztiválon, Floridában énekelni, többek között Dolly és a hódmezővásárhelyi származású Lányi Lala, a Kozmix frontembere mellett. Mint Andy mesélte a fesztivál mindkét napján lehetőséget kapott a színpadra állni, ahol főképp magyar slágerekkel szórakoztatta a közönségét. Nem véletlenül, hiszen ahogy az énekesnő elmondta, a kinti magyarok szinte ki vannak éhezve arra, hogy magyar előadókat, magyar műsorokat lássanak, hallhassanak. “Hihetetlen szeretettel fogadtak még ismeretlenül is engem. Nagyon sok barátság szövődött a fesztivál alatt és nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam. Hihetetlenül boldog voltam” – emlékezett vissza Andy.

@szeged365

Szegediek a világ körül: “a külhoniak szinte ki vannak éhezve a magyar zenére” – a szegedi Kovács Andy bűvölte el hangjával a Sarasotai Magyar Fesztivál közönségét Floridában

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365

KÜLÖNLEGES DICSÉRET AZ OMEGA EGYKORI ÉNEKESNŐJÉTŐL

Az énekesnő azt is elmesélte, hogy a Sarasotai Magyar Fesztivál egyik legemlékezetesebb pillanata az volt számára, hogy előadása után volt lehetősége találkozni Wittek Máriával, az Omega együttes első énekesnőjével. “Egyszer csak egy gyönyörű szép, idősebb hölgy odajött hozzám, megfogta a kezem és nagyon szép, dicsérő szavakat mondott a műsoromról. Ő volt Wittek Mária” – emlékezett vissza Andy a megható pillanatokra. Hozzátette, azóta is tartják a kapcsolatot a közösségi platformoknak köszönhetően.

ANDY LELKÉBEN MÁR TERVEZI A KÖVETKEZŐ UTAT AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBA

Mint Andy hozzátette, mindenképp szeretne még a közel jövőben visszatérni énekesként az Egyesült Államokba, a lelkében tervezi a következő utat, hogy zenéjével örömet szerezhessen a külhoni magyaroknak, hogy egy kicsit közelebb hozza hozzájuk a dallamok szárnyán kicsiny hazánk szépségeit.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb