Mindenmás

Napi pakk: a téli hidegtől most sem kell tartani Szegeden, marad a felhős idő és a 14 fok, ma kiderülhet, ki lesz a következő államfőjelölt

Ma is folytatódik a szeles, felhős időjárás, de azért időnként a nap is megmutatja majd magát Szegeden. Ma kiderülhet, hogy kit jelölnek köztársasági elnöknek a lemondott szegedi Novák Katalin helyett, az SZTE-n pedig most tartják a Magyar Parasport Napját. Főzd le a reggeli kávéd, mutatjuk a részleteket, itt a Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS JAMES BLUNT

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Gerzson, Gréte, Leander, Margit, Margó, Pál, Péter és Zétény nevű Szeged365 olvasónak! Érdekességek:

  • ma van az áldozatok napja. 1990. február 22-én tette közzé az Európa Tanács a bűncselekmények áldozatainak chartáját, azóta tartják számos országában az áldozatok napját. A Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület kezdeményezésére 1993-tól tartják Magyarországon.
  • Mindezek mellett ma van a cserkészet világnapja is. A cserkészet megalapításának emlékére. 
  • 75 éve született Niki Lauda osztrák autóversenyző, a Forma-1 háromszoros világbajnoka (1975, 1977, 1984),
  • 50 éve James Blunt brit énekes, dalszerző,
  • 49 éve Drew (Blythe) Barrymore amerikai színésznő (E.T., a földönkivüli, Charlie angyalai).

MARAD A 14 FOK ÉS A SZÉL

Csütörtökön nyugat felől egyre erősebben megnövekszik majd a felhőzet, az előrejelzések szerint Szegedre is jut majd bőven. Erőse azonban nem nagyon kell számítanunk. A déli, délnyugati szél délután megerősödik, néhol viharossá is fokozódhat. Hajnalban 3-4, majd napközben 13-14 fokot mérhetünk majd a városunkban.

MÁR SZABAD AZ ÚT A RAKPARTON

Tetőzött a Tisza Szegednél, így a folyó apadni kezdett. Ennek megfelelően február 21-én reggel hat órától feloldásra került a Huszár Mátyás rakpart lezárása, újra megnyitották a forgalom előtt.

MA KIDERÜLHET, KI LESZ AZ ÚJ ÁLLAMFŐ-JELÖLT

A kormánypártok még ma is Balatonalmádiban vannak. Itt tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is, ami akár ma is kiderülhet.

PARASPORT SZEGEDEN

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ), a 2024-es párizsi olimpia és paralimpia apropóján hetedik alkalommal rendezi meg a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséggel (MEFS) együttműködve, a Magyar Parasport Napját február 22-én a Lélekmozgató programon keresztül. A kezdeményezéshez idén interaktív sportórával csatlakozik a Szegedi Tudományegyetem is.

KORTALAN NEMZEDÉK A NEMZETIBEN

A Szegedi Nemzeti Színházban mutatja be február 22-én új, Ageless Generation (Kortalan Nemzedék) című előadását a Közép-Európa Táncszínház, a darab rendező-koreográfusa Anton Lachky.

BOR, HUMOR, KULTÚRA

Bor, humor, kultúra, ami a szegediek dicső himnuszának alap szavai! Február 22-én ezek mind az asztalra kerülnek. A Napfény Műterem borkóstoló estje visszatér egy fergeteges csütörtök estén, Borovics Tamás magával ragadó előadásával! 

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb