Sport

Új szegedi rekord született a szerda esti Aalborg elleni meccsen: Bánhidi Bence 400 gólos lett a BL-ben

Az OTP Bank-PICK Szeged csapatkapitánya, Bánhidi Bence új klub BL-rekordot ért el az Aalborg elleni meccsen: a játékos szegedi mezben megszerezte a 400. Bajnokok Ligája-találatát – tudtuk meg a csapattól.

ELCSERÉLNÉ A REKORDOT EGY PONTSZERZÉSSEL

“Azért elcserélném ezt a rekordot egy pontszerzéssel, mert ötven percig erre minden esélyünk meg is volt, a hajrában azonban rossz döntéseket hoztunk, amit dán ellenfelünk gólokkal büntetett. De nincs megállás, hiszen minden esélyünk megvan még a csoportban, hogy kiharcoljuk a továbbjutást, és továbbra is él a remény, hogy minél jobb pozícióban zárjuk az A csoportot. A sorsunk a mi kezünkben van, mindig csak előre tekintünk, így előbb a Fejér B.Á.L. Veszprém elleni hazai bajnokira, majd a jövő heti, nagyon fontos hazai THW Kiel elleni, szintén hazai meccsünkre. Jó volt olvasni, hogy a felső szektort is meg kellett nyitni a német rekordbajnok elleni összecsapásunkra, mert a szurkolóinkkal együtt biztos vagyok benne, hogy kiharcoljuk a győzelmet. Visszatérve a 400-as rekordra, természetesen jóleső érzés első szegedi játékosként elérni ezt a csodás gólszámot. Viccesen meg is jegyeztem, hogy ebből legalább a felét két játékossal a nyakamban lőttem be… Most a legfontosabb feladatunk, hogy felkészüljünk a következő kihívásokra, bizonyítottuk már ebben az idényben, képesek vagyunk egy-egy vereség után is felállni, és megnyerni fontos meccseket” – nyilatkozta Bánhidi Bence.

Egy kis visszatekintő: az első játékos, aki elérte a 100-as határt Bajusz Sándor volt. Krivokapics Milorad volt az első „kétszázas”, Balogh Zsolt volt, aki elsőként érte el a háromszázas határt, és a legfrissebb négyszázas Bánhidi Bence lett.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb