Szegedi Arcok

111 nap a halál árnyékában: pontosan három éve kezdődött a Covid miatti rémálom Bányai Gábor életében, megpróbáltatásairól hamarosan könyv születik

“Ma három éve, hogy szinte órára pontosan ekkor kezdődött az a rémálom, amit a Covid fertőződésem miatt elszenvedtem” – írta közösségi oldalán Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Bányait 111 napig kezelték intenzív osztályon, ebből 85 napot töltött mélyaltatásban, 69 napig pedig műtüdő tartotta életben Szegeden. A politikus most könyvet ír megpróbáltatásairól, melynek címe “111 nap a halál árnyékában” lesz.

“Megjártam a poklot és konkrétan a mennyországot is. Többször meg is haltam és vissza bírtak hozni. Mindenem megsérült, már csak az okos gépek és a szeretett Családom kérésére imádkozók tízezrei tartottak életben” – idézte fel életének egyik legnehezebb időszakát Bányai Gábor.

Mint hozzátette, mindenkit a szívébe zárt, aki akkor küzdött érte: a Családja minden tagját, a halasi és szegedi bátor orvosokat és ápolókat, a barátait, ismerősöket és ismeretleneket, imádkozó emberek tömegeit, politikustársait minden oldalról és, mint mondta, “jött onnét, fentről is nagy-nagy segítség”.

“Nehéz volt a visszatérés, a felébredés, az újrakezdés. Nehéz feldolgoznom, hogy milyen sokan haltak meg azokkal az elképesztő kínokkal, amit én is átéltem. Nincs nap, hogy ne gondolnék rájuk és a Családjaikra! Arra a legtöbb orvos és tudós szerint nem volt esélyem, hogy túlélem, de valamiért vissza kellett jönni, túl kellett élni és talpra kellett állni. Hála legyen ezért mindenkinek és a Teremtőnek!” – fogalmazott Bányai Gábor.

Forrás és fotók: Bányai Gábor országgyűlési képviselő FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb