Szegedi Arcok

“Nagyon megtisztelő, hogy valaki örök életre az én monogramomat viseli magán” – Nagy Rita, szegedi kick-box világbajnok monogramját tetováltatta magára Mestere

“Óriási megtiszteltetés számomra, hogy valakinek örök életre nyomot hagyok úgymond a testén, az én monogramomat viseli magán” – kezdte beszélgetésünket Nagy Rita, aki tavaly novemberben a portugáliai Albufeirában megrendezett kick-box világbajnokságon felállhatott a dobogó legtetejére, ahol a nyakába akasztották az aranyat. Ezzel teljesült a szegedi sportoló régóta dédelgetett álma, Nagy Rita kick-box világbajnok lett. Az óriási teljesítményéért pedig egy igazán megható és felemelő elismeréssel lepte meg edzője: Stricz Richárd ugyanis a lábára tetováltatta Nagy Rita monogramját.

“SOHA NEM FOGLAK ELFELEJTENI BENNETEKET”

“Bővült a Bajnokok sora. Soha nem foglak elfelejteni benneteket” – írta közösségi oldalán Stricz Richárd, aki nem akármilyen módon tiszteleg bajnok tanítványai előtt, ugyanis valamennyiük monogramját lábára tetováltatta. Azoknak a nevét, akik hosszú évek véres-verítékes munkájával örömben-bánatban kitartottak és végül a közös erőfeszítések gyümölcseként felkerültek a csúcsra. Köztük a legfrissebb név Nagy Ritáé, aki tavaly novemberben szerezte meg világbajnoki címét. Mestere pedig az eredményt követően szinte azonnal ment is a tetováló szalonba, hogy megörökítse legújabb bajnoka nevét a lábán.

“NAGYON MEGTISZTELŐ, HOGY VALAKI EGY ÖRÖK ÉLETRE AZ ÉN MONOGRAMOMAT VISELI MAGÁN”

“Hatalmas megtiszteltetés ez számomra. Ricsivel szeptember óta dolgozunk együtt, de már régről ismertük egymást. Láttam már korábban is, hogy a lábára vannak tetoválva ezek a monogramok, s mondták a többiek is, hogy ott a bajnokok sorakoznak. Körülbelül a világbajnokság után két héttel tudtam meg, hogy én is felkerülök oda. Tényleg nagyon megtisztelő és nagyon jólesik, hogy valakinek egy örök életre nyomot hagyok úgymond a testén. Hatalmas dolog, hogy elértem valamit és az másnak is olyan nagy dolgot jelent, hogy ezt örök életére magán viseli” – árulta el Nagy Rita.

AZ EDZŐ NYOLC BAJNOKÁNAK A MONOGRAMJÁT TETOVÁLTATTA MÁR MAGÁRA

Nagy Rita már a nyolcadik név a sorban az edző világ- és Európa-bajnoki címmel rendelkező profi ökölvívó büszkeségei között, ahol már helyet kapott:

  • Zatykó Zita,
  • Richárd testvére, Stricz Olivér,
  • Meiszter Gábor,
  • Zsarkó Dániel Péter,
  • Vida Ádám,
  • Gulyás Róbert,
  • valamint Döme Balázs.

“A HOBBIM, A SZERELMEM, A MINDENEM EZ A SPORT”

“Nyolc név, nyolc Bajnok. A világ- és Európa-bajnoki érmekből ez most azt jelenti, hogy Ritáé volt összesítve a huszonhatodik. Rita világbajnoki címével együtt összesen négy VB győztes monogramja van rám tetoválva. Örömmel gondolok vissza minden percre, mert ez a sport nekem a hobbim, a szerelmem, a mindenem” – árulta el Stricz Richárd.

TANÍTVÁNYAI SZÁMÁRA EGY ELÉRENDŐ CÉL LETT, HOGY FELKERÜLJENEK A MESTER LÁBÁRA

Mint beszélgetésünk során Stricz Richárd elmondta, eleinte titokban tartotta, hogy ily módon tiszteleg bajnokai előtt, s amikor kiderült, valamennyien kitörő örömmel fogadták e kedves gesztust. Sőt, ahogy Richárd mesélte, már vannak olyan tanítványai az utánpótlás korcsoportban, akik azért dolgoznak nagyon keményen, hogy majd felkerüljenek a Mester lábára.

RITA IDÉN AZ EURÓPA-BAJNOKI CÍMET TŰZTE KI CÉLUL

Az edző abba is beavatott bennünket, Ritával nagy célokat tűztek ki maguk elé. Idén lesz az Európa-bajnokság, s mivel Rita még nem rendelkezik ezzel a címmel, a következő nagy kihívás ennek a megszerzése lesz, úgyhogy készülnek is gőzerővel a nagy megmérettetésre. Ezt követően pedig jöhet jövőre Abu Dhabiban a világbajnokság, ahol Rita megvédheti a címét.

ESEMÉNYDÚS ÉV ELÉ NÉZ RITA

Mint a szegedi világbajnok elmondta számunkra, Mestere tetoválása nagyon inspirálóan hat rá és mindenképpen motiválja céljai elérésében. “Múlt hétvégén Zágrábban volt az első idei verseny, egy Európa Kupa, ahol két ezüstérmet szereztem. A következő megmérettetés áprilisban lesz, szintén egy nemzetközi verseny, Európa Kupa Szarajevóban. Ezt követi egy Világ Kupa júniusban, Budapesten. Szeptemberben jön a Magyar Bajnokság, ami a kvalifikációs verseny lesz az Európa-bajnokságra, ami az idei fő célom, erre novemberben fog sor kerülni” – számolt be terveiről Rita.

MÉG BŐVÜLNI FOG A BAJNOKOK SORA A MESTER LÁBÁN

Richárd még hozzátette, ami a Bajnokok tetoválását illeti, itt még nincs vége a sornak, sok ígéretes tanítványa van, akik monogramja szinte csak idő kérdése, hogy mikor gazdagítják lábán a Bajnokok névsorát.

Fotók: Stricz Richárd FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb