KözéletSmart Szeged

Botka László: az év végéig előkészítjük és átadjuk a terepet, hogy megépülhessen a BYD-gyár Szegeden

“Az év végéig előkészítjük és átadjuk a terepet, hogy megépülhessen a BYD elektromosautó-gyára Szegeden” – írta Botka László polgármester közösségi oldalán pénteken, miután egyeztetést tartottak a BYD beruházásról Budapesten. A találkozón részt vett Michael Shu, a BYD Europe ügyvezető igazgatója, a BYD elnöke Vang Csuan-fu, Botka László, Szeged polgármestere, Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, valamint Mihálffy Béla, országgyűlési képviselő is.

AZ ÉV VÉGÉRE A TELJES TERÜLETET ELŐKÉSZÍTJÜK ÉS ÁTADJUK

Mint Botka László közösségi oldalán a találkozóról írta, “a világ vezető elektromosautó-gyártója, a BYD a legmodernebb technológiával készíti majd a környezetbarát, zöld autókat Szegeden. A cég a legújabb modelljeit fogja nálunk gyártani.

Az év végére a teljes területet előkészítjük és átadjuk, hogy a vállalat mielőbb megkezdhesse a gyártást” – fogalmazott a polgármester.

KISZÁMÍTHATÓ FEJLŐDÉS, KÖZÖS SIKER

Botka László azt is hozzátette, “az új elektromosautó-gyár több milliárd eurós beruházást, több ezer munkahelyet teremt Szegeden és az országban, városunk hosszútávú, kiszámítható fejlődését is biztosítani fogja. Ez a beruházás a közös sikerünk, amelyet a szegediek döntő többsége, több mint 80 százaléka támogat. A mai napon személyesen egyeztettünk Budapesten Vang Csuanfuval, a BYD elnök-vezérigazgatójával és Michael Shuval, a BYD Europe vezérigazgatójával a beruházás üteméről, Szeged és a zöld autóipari vállalat együttműködéséről” – írta a polgármester.

Forrás és fotók: Botka László FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb