Közélet

Orbán Viktor teljeskörű átvilágítást és ellenőrzést rendelt el, ami minden gyermekvédelmi intézmény vezetőjére kiterjed

Egy normális országban nem fordulhat elő olyan eset, amilyen Bicskén – erről beszélt többek között Orbán Viktor miniszterelnök. Pénteki rádióinterjújában elmondta, az új köztársasági elnök feladata lesz, hogy helyreállítsa a nemzeti egységet.

Magyarország egy erős ország. Most ugye „ilyen baj van”, mert lemondott a köztársasági elnök. De minden bajban van valami reménysugár is – mondta Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban. Hozzátette: szép számmal találtak a köztársasági elnöki tisztségre alkalmas magyarokat.

OLYAN ÜGYBEN MONDOTT NOVÁK KATALIN IGENT, AHOL CSAK A NEM VOLT A HELYES

“Szép számmal találtunk az utódlásra magyarokat, ami megerősíti az országba vetett hitünket. Végül azt gondoltuk, hogy a tapasztalat, alkotmány- és jogügyekben való jártasság, a politikai intézmények és nemzetközi természetrajzának ismerete, egy életút őt rajzolták ki” – fogalmazott.

Orbán Viktor a kegyelmi döntéssel kapcsolatban elmondta, Novák Katalin döntött, hogy igent vagy nemet mond. „Olyan ügyben mondott igent, ahol csak a nem volt a helyes. Ezt mindenki így gondolja az országban, főleg a jobboldal. Emiatt megbomlott a nemzeti egység, ezt egy módon lehetett helyreállítani, ez pedig az új elnök feladata lesz” – mondta.

NINCS PARDON

“Pedofil és ahhoz kapcsolódó bűntettekben nincs pardon – ezt az új elnöknek hangsúlyoznia kell majd első felszólalásában. Elrendeltem egy teljeskörű átvilágítást és ellenőrzést, egy normális országban ilyen nem fordulhat elő, mint Bicskén” – mondta.

Orbán Viktor elmondta, hogy húsz ponton is szigorítanák a szabályokat. Elmondta, hogy a mostani vezetőket át kell világítani, életvitelüket, szexuális devianciákat, pszichológiai kiértékelés is szükséges. „Rendet kell tenni és rendet is fogunk tenni!” – jelentette ki.

NEM AKARUNK MIGRÁNSOKAT

Nem enged a kormány a Brüsszeli nyomásnak. Ha abból indulnánk ki, hogy mi nem tetszik Brüsszelnek, úgy néznénk ki, mint ők – vélekedett a miniszterelnök. “De nem akarunk úgy kinézni, nem akarunk migránsokat, nem akarunk genderpropagandát” – jelentette ki hozzátéve, hogy abból indulnak ki, hogy „mit akarnak a magyarok, hogy mit akar a Jóisten”. Szerinte a gyereknevelést, hogy a szexuális felvilágosítás kizárólag a szülő dolga. Nem engedünk LMBTQ-propagandát az iskolákba – jelentette ki.

Az Európai Unióban zajló migrációs vitával kapcsolatban úgy fogalmazott, a magyar nyelvben van egy kifejezés erre: kapuzárási pánik. „Vége a dalnak, letelt a mandátum, júniusban lejár. Egy utolsó körre beneveznek a Brüsszeli urak, ami nem sikerült fiatal korukban, arra most még beneveznek. Ezt ki kell bekkelni, ilyen időszak van” – fogalmazott.

CSAK A MAGYAROK DÖNTHETIK EL, KIKKEL AKARNAK EGYÜTT ÉLNI

“Csak  magyarok dönthetik el, dönthessék el, kikkel akarnak együtt élni. A konzultáció ezt megmutatta. De nagy az ügynökök száma, Soros 2016-ban programot hirdetett. A Soros-terv, leírta, hogy mit kell csinálni. Ebben pont azok a javaslatok szerepelnek, ami a brüsszeliek tervében szerepel: migránsgettók betelepítése, migránskoordináció” – fogalmazott Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint ezt 2015 óta sikerül kivédeni. „Még egy utolsó rohamot kell elszenvednünk, de nem vagyunk egyedül” – mondta, hozzátéve, hogy „a szlovákok is velünk vannak, az olaszok is észnél vannak, a görögök is szenvednek”. „Eddig jól meg tudtuk védeni magunkat, nem akarjuk az elmúlt évek eredményét kidobni az ablakon” – fogalmazott.

KÉT ÉVE TART AZ OROSZ-UKRÁN HÁBORÚ

A két éve tartó orosz–ukrán háború is az interjú témája volt. Orbán Viktor ezzel kapcsolatban elmondta, az EU 10 százaléka hisz az ukránok győzelmében. “Ez nehéz ügy, Oroszország megtámadta Ukrajnát, de a háború reálpolitikai kérdés. Mikor szabad-mikor nem szabad választani, nehéz ez a mi szakmánkban” – vélekedett. „A realitás az első pillanattól egyértelmű: egy háborúba nem szabad belemenni, a Nyugat nem vetheti bele magát. A matematikai, életszerű tények alapján nincs esély a harctéren megoldani ezt a konfliktust” – jelentette ki az Index szerint.

A KATONAI FÖLÉNY AZ OROSZOKNÁL VAN

“A katonai fölény az oroszok oldalán van, ukrán oldalon nem lesz, hacsak a nyugat be nem vonul. De a NATO nem akar háborút, nem fog bevonulni. Innentől kezdve tűzszünetre kell törekedni, mert nem lehet Oroszországot katonai értelemben térdre kényszeríteni” – mondta a miniszterelnök, aki elmondta, súlyos veszteségeket okoz a háború. „Békefolyamatra van szükség. Nyugatról másképp fest, de tőlünk úgy, hogy egy világhatalom vív a szomszédos országunkkal véres háborút. Ez ránk közvetlenebb hatással van, mint a britekre, franciákra, németekre. Nekünk létkérdés, hogy béke és biztonság legyen. Ez így lehetetlen, főleg, hogy Oroszország atomhatalom” – vélekedett.

A NYUGATIAK LÁBA BESZORULT A GÖDÖRBE

A kormányfő szerint „a Nyugatiak lába beleszorult ebbe a gödörbe”, és szerinte sok időbe telik majd, mire rájönnek, hogy rossz döntést hoztak, és a háború kiterjedésével kell szembenézniük, azonban ennek lassan el kell jönnie. Orbán szerint valakinek a háborúról is azt kell mondani, hogy „én hibáztam”.

“Ezért várjuk az amerikai elnökválasztást, mert Trump elnök ha visszajön, szabad kezet kap, hogy megoldja ezt a dolgot. Ez magától EU-ben nem következik be, kell egy parlamenti választás és kell az amerikai elnökválasztás. Együttesen lehet békét teremteni” – fogalmazott.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb