Sport

Vb-ezüstérmes norvég jobbátlövőt igazolt az OTP Bank-PICK Szeged

2024 nyarától kétéves szerződést kötött az OTP Bank-PICK Szegeddel a norvég válogatott jobbátlövő, Magnus Rød – tájékoztatta szerkesztőségünket a csapat.

“Szeretném bejelenteni ötödik nyári új igazolásunkat, a norvég válogatott jobbátlövővel, Magnus Røddel kétéves szerződést kötöttünk. 2024. július 1-től erősít majd bennünket. Nagy nemzetközi rutinnal rendelkezik, éveket játszott a Bundesligában, a norvég válogatott egyik meghatározó játékosa” – nyilatkozta Kiss Bence cégvezető.

HAT IDÉNYT JÁTSZOTT A BL-BEN

Magnus Rød 1997. július 7-én született a norvég fővárosban, Oslóban. A Bækkelagets Sportsklub csapatában ismerkedett meg a sportág alapjaival, majd 2017-ben a német Flensburg-Handewitt csapatához igazolt, amellyel 2018-ban és 2019-ben bajnoki címet szerzett. Tavaly nyáron tért vissza szülőhazájába, és lett a Kolstad Handball kézilabdázója. Az őszi BL-meccsen (37-24-re nyert a Kolstad a szegediek ellen) hét gólt dobott a Pick Szegednek.

Pályafutása alatt eddig hat idényt játszott a BL-ben, összesen 158 gólt jegyzett. Az Európa Ligában egy idényben szerepelt, összesen 24-szer vette be az ellenfelek kapuját. 2019-ben a világ legjobb fiatal játékosának választották meg. A norvég nemzeti együttessel kétszer is világbajnoki ezüstérmes (2017 és 2019) és Európa-bajnoki bronzérmes (2020) lett. Összesen 84 válogatott meccsen 187 gólt dobott. 

EGY AMBICIÓZUS KLUBHOZ JÖN

“Nagyon izgatott vagyok, hogy nyártól csatlakozhatok egy nagyszerű csapathoz. A Szeged egy olyan klub, amelyet ellenfélként nagyon tiszteltem és mindig élveztem azokat a meccseket, amiket egymás ellen játszottunk. Személyesen már nagyon várom, hogy megismerhessem új csapattársaimat, az egész stábot és természetesen a szurkolókat. Egy ambiciózus klubhoz csatlakozom, magas célokkal és elvárosokkal a jövőre nézve, és remélem, hogy nagyszerű eredményeket tudunk majd együtt elérni. Sok szerencsét kívánok a csapatnak a szezon hátralévő részére és hamarosan találkozunk a remek PICK Arénában” –  nyilatkozta Magnus Rød.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb