Közélet

A Ferrarival verseng a Szegedre gyárat építő BYD, az eddigi legdrágább autóját mutatta be a kínai gyártó

Az eddigi legdrágább autóját mutatta be a kínai gyártó, amely számos sportkocsival kívánja felvenni a versenyt. A BYD 233 ezer dolláros (nagyjából 83,8 millió forintos) új modellje amellett, hogy nagy teljesítményű, még teljesen elektromos is, így olyan benzines luxusautókkal száll szembe, mint a Ferrari NV vagy a Lamborghini.

A Yangwang U9 modell kizárólag a kínai piacon lesz kapható a vállalat szerint. A gépjármű 2,39 másodperc alatt gyorsul 100 kilométer/órás sebességre, végsebessége pedig 309,19 kilométer/óra – írja a Bloomberg cikkére hivatkozva az Economx.

A KONTINENS TELJES PIACÁT KÍVÁNJA LEFEDNI

Ugyan a BYD épp a megfizethető árú elektromos autóiról híres, luxusmodelljeit a Yangwang és a Fang Cheng Bao márkanéven forgalmazza. Előbbi neve alatt egyebek mellett egy luxus szedánt terveznek piacra dobni még idén, amely nagyjából 1 millió jüanba (50 millió forintba) fog kerülni. A sencseni székhelyű óriásvállalat a kínai holdújév utáni árháború okán arra számít, hogy továbbra is van kereslet a csúcskategóriás modellekre. A BYD tavaly a harmadik negyedévben előzte meg a Teslát abban, hogy több elektromos autót értékesített, mint Elon Musk cége. Ráadásul a cég tavaly decemberben jelentette be, hogy Szegeden építi meg első európai gyárát, amivel a kontinens teljes piacát kívánja lefedni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb