Mindenmás

A legjobb tizenkettőbe jutott a Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola szakoktatója! Gratulálunk!

Ujvári Tamás szakoktató és Karai János szakács A Magyarország étele 2024 verseny döntőjébe került! A legjobb 12- ben vannak! A verseny 2018-ban indult, és azóta minden évben megrendezik.

„Egy hatalmas presztízsű, 100%-ban hazai szakácsverseny életre hívása volt a célunk, melynek során kiváló szakácsok prezentálásában olyan ételek születhetnek majd, melyben a vidék és a hazai termelés is visszaköszön. Emellett természetesen az identitás megőrzése és a hagyományaink átmentése is a céljaink között szerepelt. Így született meg mára a verseny, melynek legnagyobb presztízsét az adja, hogy az adott évben a győztes étel lesz „Magyarország étele” – nyilatkozta Asztalos István a versennyel kapcsolatban.

A Magyarország étele megmérettetés zsűrijében is találhatunk szegedi büszkeséget: a Világbajnoki arany és Olimpiai ezüstérmes mesterszakács, a szegedi Hunguest Hotel Forrás konyhafőnöke, a Dél-Alföldi Gasztronómiai és Turisztikai egyesület elnöke, Bálint Ferenc személyében.

A tavalyi megmérettetésről legutóbb itt írtunk, akkor is született szegedi büszke eredmény:

A hazai egységekre hívja fel a megmérettetés a figyelmet, hiszen a cél az, hogy a “Magyarország étele” kereslete által, új vendégeket generáljanak. A szervezők kezdettől fogva bíztak abban, hogy a kollégáktól előkerülnek majd kiváló ételkreációk, melyek hosszú távon gondolkodva beépülhetnek a hazai gasztronómiába, segítve ezzel az identitásunk fenntartását.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb