Mindenmás

Napi pakk: kabátokat eldobni, velünk marad a tavasz Szegeden, ma van a Jegesmedvék Világnapja

Ma is elkényeztet bennünket az időjárás! Igaz, felhősebb napunk lesz mint hétfőn, de velünk marad a tavaszias meleg, ami kicsit sem a februárra jellemző. Jeles évfordulókkal is büszkélkedhet ez a nap, ugyanis ma ünnepeljük a Jegesmedvék Világnapját, és ezen a napon mutatták be az első színes magyar filmet, a Lúdas Matyit is. Ragadd meg a kávéd, kortyolj egy nagyot, és vágj bele az új nap kihívásaiba a Szeged365 híreivel, meghoztuk a Napi pakkot!

NÉVNAPOSOK ÉS A LÚDAS MATYI

Nagyon voldog névnapot kívánunk Nektek: Ákos, Bátor, Antigoné, Balambér, Éneás, Gábor, Gábriel, Lantos és László! Érdekességek:

  • Ma van a Jegesmedvék Világnapja!
  • 92 éve ezen a napon született Elizabeth Taylor angol-amerikai, Oscar-díjas filmszínésznő (Cleopatra, Macska a forró bádogtetőn),
  • 74 éve mutatták be az első színes magyar filmet, a Lúdas Matyit,
  • és 60 éve ezen a napon látta meg a napvilágot Für Anikó, Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész.

MARAD A TAVASZ

Kedden már több felhő lesz az égen Szeged felett. Esőre, záporokra az előrejelzések szerint nem kell számítanunk, a középső tájakon viszont néhol akár az ég is megdörrenhet. A délkeleti szelet többfelé kísérhetik élénk lökések. A minimumok 2 és 9 fok között alakulnak, délutánra 14 és 21 fok közé melegszik a levegő városunkban.

MÁR VIRÁGZIK A MAGNÓLIA SZEGEDEN

A februárhoz képes szokatlanul meleg idő megtette a hatását, egy kicsit korábban, de ezernyi bimbóval tündököl a Széchenyi téri magnóliafa. Sőt, Újszegeden már virágba is borultak a Fő fasoron, így remek szelfipontokkal bővült egy kis időre Szeged.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb