Szegedi Arcok

Büszkeségünk: szegedi énekesnőnek szurkolhatunk szombaton A Dal következő válogatójában – exkluzív interjú Szalma Annamarival

Javában tart a Duna Televízió több héten át tartó dalválasztó show-ja, “A Dal 2024“, ahol március 2-án, szombaton már a negyedik válogatóra kerül sor. Ez az alkalom pedig különösen izgalmas lesz számunkra, hiszen szegedi versenyzőért szurkolhatunk. A reflektorfényben a színpadon ugyanis Szalma Annamária és Telek Attila “Százszor is” című közös dala is felcsendül. A tét nem kicsi, ugyanis az elődöntőbe továbbjutó dalok tovább versenyezhetnek „Az Év Dala 2024” címért. A megmérettetésről, a versenyben lévő dal születéséről a szegedi énekesnővel beszélgettünk.

Egy igazán izgalmas zenei világba kalauzol bennünket Szalma Annamária és Telek Attila első közös dala. A “Százszor is” egy igazán sejtelmes pop dal az álomvilág és a realitás párhuzamáról, amelynek mentén átélhetjük a magány egy formáját. A misztikus dallamok és a lágy énekstílus ötvözete sajátos harmóniát ad a zenének, amihez videoklip is készült, mutatjuk:

ANNAMARIÉK DALA BENNE VAN MAGYARORSZÁG LEGJOBB 40 DALÁBAN

Mint a szegedi énekesnő elmesélte számunkra, “Százszor is” című dalukat több száz dalból választották ki először a legjobb 60 produkció közé, ami annyira megtetszett a zsűrinek, hogy miután Annamari előadta azt az előválogatón, bekerült a legjobb 40-be. A válogatók során közülük láthatjuk minden héten 10-10 versenyző produkcióját, melyek közül mindig 5 előadó jut tovább az elődöntőbe. A tét pedig nem kicsi: a győztes dal előadója „Az Év Dala 2024” cím mellett egy nyolc dalos lemez elkészítésére is lehetőséget kap a berlini Hansa Studios-ban.

DALUK ELŐSZÖR CSAK AZ ALKOTÁS ÖRÖMÉÉRT SZÜLETETT

Annamari, mint mondta daluk először csak az alkotás öröméért született, nem volt különösebb tervük vele, viszont mivel pont elkészült novemberre, hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntöttek, beadják azt A Dal című műsorba. “Akkor már egy jó ideje dolgoztunk ezen a számon. Egy felvidéki dobos, zenész barátommal, Telek Attilával írtuk közösen, akivel korábban már volt szerencsénk együtt dolgozni. Nagyon megszerettük a közös alkotást, így amikor megkeresett, hogy lenne ez a dal és mit szólnék hozzá, örömmel csatlakoztam hozzá. Én megírtam hozzá a dalszöveget és az énekdallamot, utána pedig közösen tovább hangszereltük a dalt” – emlékezett vissza a kezdetekre Annamari.

KÜLÖNLEGES ÉS SZÉP EGYÜTTMŰKÖDÉS EREDMÉNYE A DAL

Hozzátette, a közös szám különlegessége, hogy az alapötlet még egy New York-i éjszakán fogalmazódott meg Attilában, ahogy később Annamari egy szegedi éjszakán kapott ihletet a szöveg megírásához. “Nagyon gyorsan ráéreztünk egymás energiáira és gondolataira. Úgy érzem, egy nagyon különleges és szép együttműködés eredménye lett ez a dal” – árulta el Annamari, aki számára azért is jelent kihívást ez a produkció, mert elektropop zenei műfajban ez az első szerzeménye, újdonság volt számára, hogy ebben a stílusban írhat zenei alapra szöveget.

ÉLŐ ZENÉS KÍSÉRETTEL LÉPNEK MAJD SZÍNPADRA

Annamari abba is beavatott bennünket, már nagyon várja, hogy bemutathassák a műsorban dalukat, nagyon sokat gyakorolnak és készülnek a produkcióra mindketten Attilával. Külön öröm és kihívás Annamari számára, hogy élő zenekaros kísérettel lépnek majd színpadra. “Ez nagyon különleges számunkra, elképesztő összeszedettséget és munkát igényel a stábtagoktól, mindenkitől, hogy ott élőben fantasztikusan szólhasson. Úgyhogy nagyon izgalmas és én tényleg nagyon örülök annak, hogy élőben eljátszhatjuk a dalunkat” – mondta el Annamari.

AMÍG SZÓL A DAL A MŰSORBAN, MI IS SZAVAZHATUNK ANNAMARIÉK PRODUKCIÓJÁRA

Mi, szegediek pedig nem különben izgatottan várjuk a produkciót, melynek továbbjutásában valamennyien segíthetünk: a műsorban ugyanis amíg Annamari énekli, Attila pedig dobolja a “Százszor is” fülbemászó sorait, nekünk is lehetőségünk van szavazni a produkcióra, de csakis addig, amíg szól a dal, így érdemes telefonkészülékeinket kéznél tartani.

Addig is, hajrá Annamari, hajrá Szeged, nagyon szurkolunk Nektek!

A képeket nagyon köszönjük Annamarinak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb