Mindenmás

Tiltott teljesítményfokozókat rendelt Hongkongból egy angol férfi, vádat emeltek ellene Szegeden

Gyógyszerhamisítás bűntettével vádolnak egy angol férfit, aki tiltott teljesítményfokozókat rendelt Hongkongból – tájékoztatott a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője kedden.

Szanka Ferenc közölte, a férfi által megrendelt anyagok – kozmetikum megjelöléssel – a vádirat szerint 2021. szeptember 1-jén érkeztek postai küldeményként a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A pénzügyőrök ellenőrizték a küldeményt, melyben három csomagban mintegy 500 gramm ismeretlen eredetű fehér vegyi anyag volt.

MINDHÁROM ANYAG TILTOTT TELJESÍTMÉNYFOKOZÓNAK MINŐSÜL

Mint kiderült, a fent is említett anyagok az anyagcserét fokozó, izomnövekedést serkentő, ízületi sérüléseket regeneráló és növekedést serkentő vegyületeket, hormonokat tartalmaznak. Mindhárom anyag tiltott teljesítményfokozónak minősül, és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) tiltólistáján szerepel. A vegyületek forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező, illegális gyógyszerkészítménynek minősülnek, az ismeretlen forrásuk és az alkalmazási előírásuk hiánya miatt fogyasztásuk súlyos, akár végzetes egészségügyi kockázatot hordoz – közölte Szanka Ferenc.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb