Közélet

A kormány szerint a déli határkerítést terroristák ostromolják és ezt Európában mindenkinek tudnia kell

A kormány azért árasztotta el Közép-Európát online hirdetések millióival, mert szerintük a határokat „ostromló migránsok nem szerencsétlen sorsú emberek, hanem terroristák” – derült ki a Kormányzati Tájékoztató Központ MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Mint a Telex írta, a 2023-as őszi választási szezonban a kormány hirdetései 8,35-9,7 millió alkalommal jelentek meg hét európai uniós ország felhasználói előtt a YouTube-on. A kormány szerint a migránsok veszélyesek, és azért hirdettek ennyit, mert „ezt Európában mindenkinek tudnia kell”.

TAVALY 173 EZER BEVÁNDORLÓ PRÓBÁLT BEJUTNI AZ ORSZÁGBA

Csak tavaly 173 ezer bevándorló próbált bejutni Magyarországra. A közleményben azt írják, hogy a migránsok egyre több alkalommal rendelkeznek fegyverrel, és egyre több alkalommal támadnak a határt védő rendőrökre. Az említett videók erről szóló felvételeket is bemutatnak.

VÁLTOZÁST SZORGALMAZNAK AZ UNIÓS MIGRÁCIÓS POLITIKÁBAN

Nehezményezik, hogy nem nagyon kaptak pénzügyi segítséget az EU-tól határvédelemre, és úgy látják, hogy a véglegesítés alatt lévő uniós migrációs csomag csak súlyosbítja a helyzetet. „A kormány ezután is minden eszközzel fel fogja hívni a figyelmet arra, hogy mielőbbi változásra van szükség az uniós migrációs politikában” – írják.

ELFOGADTÁK A MIGRÁCIÓS PAKTUMOT

Véget ér az évek óta tartó huzavona az EU migrációs és menekültügyi politikájának reformjáról, miután a közösség két törvényhozó szerve – a kormányközi EU Tanács és az Európai Parlament (EP) – megállapodott a paktumot alkotó jogszabályokról. Az EP állampolgári jogi bizottsága szerdán megszavazta a 10 rendeletből álló csomag kulcsfontosságú elemeit, ami után már csak az áprilisi formális jóváhagyás van hátra.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: telex.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb